Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > XC06.Línia Tarragona-Tortosa/València > Camp-redó
Horaris dels trens de Catalunya
XC06.Línia Tarragona-Tortosa/València
codi estació: 65401
   
 
                         
propers trens
     
 
Esquema de vies de l'estació actual de Camp-redo [ampliar]
L'estació de Camp-redó (PK 199,0 de l’antiga línia València-Tarragona per Tortosa) es troba al sud del nucli urbà de Camp-redó. El tren passa per primer cop per Camp-redó el 8 de maig de 1867, amb la posada en servei de la línia entre Tortosa i Amposta per part de la Companyia del Ferrocarril d’Almansa a València i Tarragona (AVT), tot i que no hi feia parada. El setembre de 1923 la “Compañía de los Caminos de Hierro del Norte” posa en servei Camp-redó com a apartador. El 1941 passa a formar part de RENFE i l’octubre de 1973 s’inaugura l’electrificació de la línia entre Tarragona i València. El 10 d’agost de 1996 es posa en servei la variant de l’Ebre,  de manera que Camp-redó passa d’estar a la línia principal de Tarragona a València a estar en el ramal en cul-de-sac entre l’Aldea i Tortosa. El 2005 l’estació passava a dependre d’adif i s'elimina la tercera via de l'estació. El 2009 s'escurça la longitud de la via desviada, ubicant una nova agulla al costat Tortosa.
L'estació actual de Camp-redó disposa de la via general (via 1) i una desviada a l’esquerra (via 2), mirant cap a Tortosa, amb andanes laterals. L’edifici de viatgers es troba a la dreta de les vies, de dues plantes i goles, tot i que actualment no presta servei. Al costat Tortosa de l’estació hi ha un pas a nivell per a vehicles, que també s’utilitza com a enllaç entre les andanes.
FOTOS DE L'ESTACIÓ
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Unitat 470-128 en un servei L7 Tortosa-València circulant per Camp-redó direcció L'Aldea, on invertirà la marxa per seguir cap a Ulldecona i València (desembre 2005) El mateix tren sortint a bona velocitat cap a L'Aldea (desembre 2005) Una darrera vista de la unitat 470 abans de perdre's per la corba (desembre 2005) Edifici de viatgers de Camp-redó, avui dia totalment fora de servei, ja que només hi paren alguns trens al dia (desembre 2005)

L'estació vista des de l'extrem de l'andana pel costat L'Aldea (desembre 2005) L'estació des de l'andana principal mirant cap a L'Aldea-Amposta (desembre 2005) Hi ha un pas a nivell que talla les andanes de l'estació (desembre 2005) Pas a nivell per a vehicles i per a vianants, adaptat amb senyalització específica (desembre 2005)

Espectacular imatge d'una unitat 448 que ve de Tortosa i va a Barcelona entrant a Camp-redó (desembre 2005) El tren passant a tota velocitat per Camp-redó. Es pot apreciar que el pas a nivell divideix les andanes en dues parts (desembre 2005) Edifici de viatgers i unitat 448 reformada sortint cap a L'Aldea-Amposta (desembre 2005) El tren de mitjana distància en un servei Ca1 deixa enrera l'estació (desembre 2005)

Abandonat i clausurat edifici de viatgers de Camp-redó (setembre 2004)  Vista de les vies direcció L'Aldea (setembre 2004)  Vista inversa: direcció Tortosa (setembre 2004)  Pas a nivell situat adjunt a l'estació de Camp-redó (setembre 2004) 

direcció Tarragona
L'Aldea-Amposta-Tortosa
Índex línia XC06
direcció Tortosa
Tortosa

Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional