Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > Circulacions especials > Obres a Rodalies de Barcelona 2024 > Nova terminal de mercaderies de La Llagosta
Horaris dels trens de Catalunya
Nova terminal de mercaderies de La Llagosta

La plataforma multimodal de La Llagosta actualment està formada a nivell de serveis, majoritàriament, per una gran campa d'autos i a nivell ferroviari per un feix tècnic de 4 vies i un feix logístic d'unes altres 4 vies, preparat per a la recepció de trens d'automòbils de 550 metres de longitud màxima. S'ubica al costat de la línia de ferrocarril 270 Barcelona-Portbou, al sud del nus de Mollet amb una configuració passant de caràcter rectilini paral·lel a la via. La terminal es troba connectada a la línia Línea Papiol-Mollet al nus de Mollet mitjançant un ramal de connexió de 2,3 km de longitud, tot en ample ibèric.
Les actuacions contemplades a la nova terminal de mercaderies de La Llagosta consisteixen en:
- Execució de 7 vies per a la recepció i expedició de trens. Aquestes seren les vies R/E (1-7). Es disposaran a la zona on s'ubiquen actualment el feix de vies tècnic com el logístic.
- Execució de 4 vies per a la càrrega i descàrrega de trens. Es disposaran on actualment s'ubica una part de la campa d'emmagatzematge de cotxes a la part nord-oriental del complex, a continuació de les vies de recepció i expedició.
- Execució d'1 via per a la càrrega i descàrrega d'autos, denominada via C/D-Autos.
- Execució de 2 vies per a l'estacionament de locomotores, denominades Via locomotora (1 i 2).
- Execució de 2 vies auxiliars ("mango") de maniobres per a locomotores, a la capçalera del costat Barcelona.
- Execució d'una de connexió amb la via d'alta velocitat que discorrerà sobre un nou viaducte que partirà paral·lel a les vies del feix tècnic, fins a la sortida de la terminal.
Totes les noves vies executades tindran ample mixt (1.668/1.435mm) exceptuant la via de connexió amb la LAV que tindrà ample UIC (1.435mm).
Font dels plànols: Proyecto de construcción para la conexión en ancho estándar al corredor mediterráneo de la plataforma multimodal de La Llagosta (Barcelona). Plataforma, vía y electrificación (+)


Retorn a Obres Rodalies de Barcelona 2024
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional