Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 05.Línia Tarragona-Reus-Picamoixons-Montblanc-Les Borges-Lleida > La Floresta
xarxa de via ampla
05.Línia Tarragona-Reus-Picamoixons-Montblanc-Les Borges-Lleida
codi estació: 73004
 


Mostra un mapa més gran
L'estació de La Floresta (PK 29,1 de la línia Lleida-Tarragona) es situa al sud del nucli urbà, una mica allunyat d'aquest al peu de la carretera LV-2013. El tren va arribar a La Floresta el 1874, amb l'obertura de la línia entre Vinaixa i Les Borges Blanques. Les instal·lacions actuals es redueixen a una sola via amb andana a la dreta d'aquesta, mirant sentit Lleida. A la dreta també s'hi situa l'edifici de viatgers, que és de dues plantes, i que acull a la planta baixa una sala d'espera que sol romandre tancada al públic.
El PAET de Canal d'Urgell (PK 32,9 de la línia Lleida-Tarragona) es situa entre les estacions de Vinaixa i La Floresta i va ser construït a primers anys 2000 per tal de poder disposar de majors punts on realitzar encreuaments de trens, donat l'augment de circulacions que es van produir a la línia abans que entrés en servei la línia d'alta velocitat entre Lleida i Camp de Tarragona, l'any 2006. El PAET disposa de la via general i una via desviada a la dreta d'aquesta, que té una petita via de culató al costat Lleida per impedir invasions accidentals de la via general. Disposa d'una petita edificació tècnica a la dreta de les vies.

Fotos de l'estació de La Floresta
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Edifici de viatgers de La Floresta (novembre 2004) Unitat 440 fent parada al baixador (novembre 2004) La unitat 440-160 sortint de l'estació florestina (novembre 2004) Tren circulant cap a Tarragona (novembre 2004)

Fotos del PAET Canal d'Urgell
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Camí d'accés al PAET (octubre 2006) L'edificació tècnica del PAET Canal d'Urgell (octubre 2006) Alvia de la sèrie 120 que ve de Lleida fent encreuament amb un tren especial (octubre 2006) Una altra vista de l'Alvia passant per la via general allunyant-se cap a Tarragona (octubre 2006)

direcció Montblanc/Tarragona Índex Línia 05 direcció Les Borges/Lleida
< Vinaixa Les Borges Blanques >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional