Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 02.Línia Barcelona-Granollers-Girona-Figueres-Portbou > Les Franqueses-Granollers Nord
xarxa de via ampla
02.Línia Barcelona-Granollers-Girona-Figueres-Portbou
codi estació: 79109

   


Mostra Estacions adif RMB en un mapa més gran
L'estació de Les Franqueses-Granollers Nord (PK 137,3 de la línia Tarragona-Barcelona-Portbou) es situa al sud del terme municipal de Les Franqueses del Vallès però a la zona limítrof amb el nord de Granollers. El baixador es va posar en servei l'any 2002 donada l'elevada densitat de població en aquest punt i la distància existent fins a les estacions de Les Franqueses del Vallès o Granollers Centre. El baixador disposa de les dues vies generals (vies 1 i 2) amb andanes laterals cobertes parcialment per marquesines metàl·liques. L'edifici de viatgers es situa en perpendicular a un nivell superior sobre les vies, aprofitant el pont que ja existia del carrer Barcelona. L'enllaç entre les andanes i l'edifici de viatgers es realitza a través d'un conjunt d'ascensor, escala fixa i escala mecànica per a cada via. L'edifici de viatgers acull les màquines de venda automàtica de billets, la taquilla, les barreres tarifàries de control d'accés i una cafeteria. Completen les instal·lacions de Les Franqueses-Granollers Nord un aparcament exclusiu per a clients i abonats del ferrocarril.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Edifici de viatgers de Les Franqueses-Granollers Nord, on destaca l'àmplia vidriera que proporciona llum a l'interior (febrer 2007) Barreres tarifàries d'accés a les andanes de l'estació (febrer 2007) Vidriera amb vistes a les vies (febrer 2007) Portes que separen l'edifici de viatgers dels accessos a l'andana de la via 2 (febrer 2007)

Unitat 451-008 sortint cap a Sant Celoni en un servei a la línia R2 (febrer 2007) Vista dels dos nivells de l'estació (febrer 2007) Detall de la cartelleria (febrer 2007) La unitat de dos pisos 451-003 realitza una breu parada en el seu trajecte Sant Celoni-Vilanova (febrer 2007)

Pantalles per tal que el maquinista pugui observar la pujada i baixada de viatgers (febrer 2007) Unitat 451-007 a la rampa de pujada entre Granollers Centre i Granollers Nord (febrer 2007) Entrant a Les Franqueses-Granollers Nord en un servei R2 (febrer 2007) Parella de locomotores de la sèrie 250, una auxiliant l'altra, a l'alçada de l'estació circulant cap al nord (febrer 2007)

L'edifici de viatgers de Les Franqueses-Granollers Nord (juliol 2004) L'edifici vist des de l'aparcament per a usuaris del tren (juliol 2004) Una doble de 447 entra a Les Franqueses-Granollers Nord (juliol 2004) El mateix tren aviat reemprendrà la marxa direcció Barcelona (juliol 2004)

Seqüència de la unitat 451-006 a Les Franqueses-Granollers Nord procedent de Vilanova i amb destinació Sant Celoni (juliol 2004)

direcció Granollers/Barcelona Índex Línia 02 direcció Girona/Portbou
< Granollers Centre Cardedeu >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional