Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > XC30.Ramals de mercaderies > XC33.Ramal de mercaderies de SEAT Martorell
Horaris dels trens de Catalunya
XC33.Ramal de mercaderies de SEAT Martorell
 
 
   
 
 EL RAMAL DE MERCADERIES DE SEAT MARTORELL
El ramal de SEAT Martorell (línia 242 adif) es situa entre les estacions de Martorell i Gelida de la línia de Barcelona a Tarragona per Vilafranca. L’enllaç amb aquesta línia es fa mitjançant un triangle amb un ramal de via única al costat Barcelona (PK 71,2) i un altre ramal de via única (línia 244 adif) al costat Tarragona (PK 70,5). Els dos ramals del triangle s’uneixen al PK 0,5 en una via única en rampa ascendent per entrar en un túnel de 940 metres de llarg que a la boca nord surt ja a la terminal adif de SEAT, formada per 6 vies de longituds variables entre els 497 i els 835 metres. El feix de vies convergeix novament en una i passa per sota la línia de FGC de Barcelona a Igualada per entrar a la factoria de la SEAT en paral·lel amb la línia d’accés d’ample mètric dels FGC. El traçat s’obre a una nova platja de 7 vies, 3 de les quals acaben en via morta i tenen una rampa de càrrega de vehicles. De la platja de vies en surt 1 via a una de les naus i la línia segueix direcció nord amb una via que s’obre a 2 i on també hi ha més vies d’accés a les diverses naus de SEAT Martorell.
 
FOTOS DEL RAMAL DE MERCADERIES
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Locomotora 253-007 sortint del ramal de SEAT pel costat Martorell (març 2014) Sortida del túnel d'accés al ramal de SEAT, entre una profunda trinxera (juliol 2006) Una altra vista del mateix punt, amb la via ben encaixonada i amb un culató de seguretat (juliol 2006) Vista general de la platja de vies de l'estació de mercaderies de SEAT Martorell (juliol 2006)

Composició de mercaderies amb vagons portacotxes llest (juliol 2006) Vista general del tren, llest per sortir a la línia general (juliol 2006) La 269-701 inicia el trajecte amb el tren de mercaderies carregat de cotxes de la SEAT (juliol 2006) Sortint cap al túnel (juliol 2006)

Una altra vista del tren sortint cap al túnel que surt al triangle d'enllaç amb la línia de Barcelona a Tarragona (juliol 2006) Locomotora 311-155 descansant a la platja de vies de l'estació de mercaderies de Martorell SEAT (agost 2004) Una altra vista de la mateixa locomotora (agost 2004) Vista de la platja de vies mirant direcció la factoria de SEAT (agost 2004)

Les vies segueixen cap a l'interior de la factoria SEAT de Martorell (agost 2004) Accés a SEAT Martorell, en paral·lel amb la via mètrica dels FGC (març 2008) Platja de vies de SEAT Martorell (gener 2008) Una altra vista de la platja de vies de la factoria de SEAT Martorell, abans de l'arribada de les vies d'ample mètric (abril 2007)

direcció Reus
Martorell
Ramals de mercaderies
direcció Vilafranca/Tarragona
Gelida
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional