Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > XC30.Ramals de mercaderies > XC35.Ramals de mercaderies del Port de Tarragona
Horaris dels trens de Catalunya
XC35.Ramals de mercaderies del Port de Tarragona
 
 
   
 
 ELS RAMALS DE MERCADERIES DEL PORT DE TARRAGONA
El port de Tarragona disposa d’accessos ferroviaris des de la línia de València a Tarragona i des de la línia Tarragona- Reus. La xarxa ferroviària interna del port disposa de 27,8 quilòmetres que donen servei a tots els molls operatius. El trànsit ferroviari es calcula en uns 2 milions de tones anuals. Es preveu l’adaptació de tots els ramals de mercaderies del Port per a la circulació de trens en ample internacional (UIC).
De la zona del barri del Serrallo de Tarragona i molt a prop de l’estació de viatgers en surt un ramal (en sentit est) que recorre el moll Catalunya, desdoblant-se per dos itineraris possibles fins a la terminal de càrrega de carbó. Aquesta línia creua el trànsit rodat general per un pas a nivell sense barreres, protegit únicament per senyals lluminoses i acústiques. De la mateixa zona del Serrallo surt un altre ramal (en sentit oest) que creua també el trànsit rodat i es situa en paral·lel a la riba esquerra de la desembocadura del riu Francolí. Aquest segon ramal dóna accés als molls de Castella i de la Química.
De la línia de València en surt el tercer ramal del Port de Tarragona, que entra fins als molls d’Andalusia, Cantàbria i Galicia. En aquest ramal s’hi situa una terminal intermodal de mercaderies, amb 4 vies d’ample mixt (ibèric i UIC) on s’hi realitza càrrega de contenidors. El ramal té també un accés a una empresa automobilística i està previst que també arribi a la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL). Tot i que no formen part directament de la xarxa ferroviària del Port de Tarragona, cal considerar les estacions i apartadors de mercaderies de Tarragona- Classificació, Tarragona- Butà, Tres Camins i Bayer en el seu radi d’influència més immediat.
 
FOTOS DEL RAMAL DE MERCADERIES
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
310-041 agafant el ramal del moll Catalunya (agost 2004) Una altra vista de la locomotora, amb dos especialistes davant (agost 2004) Creuant una rotonda de la ciutat abans d'entrar a la zona del Port (agost 2004) Tremuges de carbó empeses per darrera creuant un carrer de la ciutat (agost 2006)

Una locomotora 311 empeny la composició cap al moll Catalunya (agost 2006) Entrant al moll Catalunya (agost 2006) La locomotora 311 i la composició de vagons tremuja de carbó (agost 2006) La locomotora 311 surt del moll Catalunya aïllada (agost 2006)

 
La locomotora 311-103 creuant la rotonda (agost 2006) Via dels ramals que van als molls de Castella i de la Química (octubre 2006) Creuament amb un carrer de la ciutat, protegit per barreres (octubre 2006)  

direcció Tarragona
Tarragona
Ramals de mercaderies  
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional