Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 07.Línia Barcelona-Vic-Ripoll-Puigcerdà > Montcada i Reixac-Sant Joan
xarxa de via ampla
07.Línia Barcelona-Vic-Ripoll-Puigcerdà
estació fora de servei

Mostra un mapa més gran
L'estació de Montcada i Reixac-Sant Joan (PK 10,6 de la línia Barcelona-Vic-Ripoll) és un baixador que actualment roman fora de servei comercial, en el qual cap tren hi efectua parada. Les instal·lacions són molt senzilles, constant de la via general amb una andana a la dreta (mirant direcció Vic), en la qual hi ha l'antic edifici de viatgers, de dues plantes, amb la marquesina que encara cobreix una part de l'andana. Per accedir al baixador hi ha una llarga escalinata des del carrer Balmes de la població, ja que la línia circula en un tram molt ajustat pel costat de la carretera C-17. Les possibilitats de reobrir aquest baixador actualment són força remotes degut a la proximitat en aquest indret de l'estació de Montcada i Reixac-Manresa i on els transbordaments entre línies es pot realitzar a Montcada Bifurcació.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Inici de l'escalinata d'accés al baixador, amb curiosa senyal (novembre 2005) Una altra vista de les escalinates d'accés a l'estació (novembre 2005) Capdamunt del llarg accés des dels carrers de Montcada (novembre 2005) El baixador disposava d'edifici de viatgers, que avui dia és una vivenda d'ús particular (novembre 2005)

Unitat 447-112 passant pel baixador sense fer-hi parada (novembre 2005) El mateix tren sortint en servei de la línia R3 cap a Vic (novembre 2005) El baixador vist des del costat Barcelona (novembre 2005) Detall d'una de les antigues làmpares de la marquesina (novembre 2005)

El rètol amb l'antic nom del baixador encara es conserva (novembre 2005) El baixador vist des de l'extrem de l'andana costat Vic (novembre 2005) Ponts metàl·lics a la sortida direcció Vic. El segon passa sobre les vies de la línia de Manresa (novembre 2005) L'estació de Montcada i Reixac-Manresa des de l'andana de Montcada i Reixac-Sant Joan (novembre 2005)

direcció Barcelona Índex Línia 07 direcció Vic/Puigcerdà
< Montcada Bifurcació Montcada-Ripollet >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional