Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 02.Línia Barcelona-Granollers-Girona-Figueres-Portbou > Tonyà
xarxa de via ampla
02.Línia Barcelona-Granollers-Girona-Figueres-Portbou
estació fora de servei


Mostra un mapa més gran
El baixador de Tonyà (PK 238,5 de la línia Tarragona-Barcelona-Portbou) va entrar en servei en un punt molt allunyat de qualsevol nucli habitat, al mig del camp. Realment és molt curiós que just allí s'hi instal·lés una estació; molt possiblement l'amo de les terres properes devia tenir influències per aconseguir una cosa com aquesta. El cas és que actualment, des de fa força anys, ja no presta servei ja que no hi ha viatgers potencials al seu entorn. El baixador estava format per les dues vies generals amb andanes laterals. Antigament devia haver tingut alguna mena d'edificació a la dreta de les vies (mirant cap a Figueres) i les andanes disposaven de la il·luminació típica de l'època, de la qual encara se'n poden veure restes.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Catalunya Exprés format per una doble de 448 amb destinació Portbou pujant la rampa de Sant Miquel de Fluvià (novembre 2006) El tren passa tota velocitat per les restes del baixador de Tonyà (novembre 2006) Sortint cap a Vilamalla i Figueres, estació aquesta última on té parada (novembre 2006) Tren en una llarga recta per la plana de l'Empordà (novembre 2006)

El baixador vist des del costat Figueres i Portbou (novembre 2006) Des d'un dels extrems de les restes de la petita andana de la via 2 (novembre 2006) L'entorn del baixador és totalment rural; costa de saber el perquè del baixador (novembre 2006) A la zona del baixador hi havia dues travesses biblock recentment renovades (novembre 2006)

Un Catalunya Exprés s'acosta a tota velocitat, a uns 140 km/h, a Tonyà (novembre 2006) Doble de 448 passant pel baixador de Tonyà amb els dos pantògrafs aixecats (novembre 2006) El tren en servei a la Ca2 de Figueres a Sants s'allunya de Tonyà (novembre 2006) El baixador vist des del costat Girona i Barcelona (novembre 2006)

direcció Girona/Barcelona Índex Línia 02 direcció Figueres/Portbou
< Sant Miquel de Fluvià Vilamalla >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional