Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 06.Línia Tarragona-Salou-L'Ametlla-L'Aldea-Tortosa/Ulldecona > Vandellòs
xarxa de via ampla
06.Línia Tarragona-Salou-L'Ametlla-L'Aldea-Tortosa/Ulldecona
ESTACIÓ CLAUSURADA


Mostra un mapa més gran
L'estació de Vandellòs es situa al PK 236,3 de la línia València-Tarragona, entre les centrals nuclears de Vandellòs. L'estació encara es troba activa com a apartador i lloc d'encreuament de trens i de fet conserva totes les instal·lacions, si bé cap tren hi té assignada parada comercial. L'estació de Vandellòs disposa de la via general i dues vies desviades, amb dues andanes enllaçades mitjançant un pas a nivell entre elles. L'edifici de viatgers es situa a l'andana de la via general i a la dreta de les vies (mirant cap a L'Aldea) i és de dues plantes, si bé aquest només acull dependències tècniques. Completen les instal·lacions una tercera via desviada que entrava dins de les instal·lacions de la central nuclear.

Fotos de l'estació i les seves proximitats
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Edifici de viatgers de Vandellòs (agost 2006) Façana a les vies de l'edifici (agost 2006) Mirant cap a Tarragona (agost 2006) Mirant cap a L'Aldea/València (agost 2006)

Insòlit visitant de l'estació abandonada de Vandellòs (agost 2006) El Civia 464-201 en un viatge de proves estacionant-se a la via 4 (agost 2006) Civia i inquietant central nuclear de Vandellòs (agost 2006) Dos trens esperant encreuament a Vandellòs (agost 2006)

Regional servit per una doble d'unitats 470 passant per Vandellòs, amb totes les vies ocupades per trens (agost 2006) Cua de la composició d'automotors de la sèrie 470 (agost 2006) Sortint cap a L'Hospitalet de L'Infant, Tarragona i Barcelona (agost 2006) L'Arco segueix el seu viatge cap a València i Alacant (agost 2006)

Reincorporant-se a la via general (agost 2006) Civia esperant el seu torn per sortir en proves cap al sud (agost 2006) Imponent vista de l'inusual Civia 464-001 a Vandellòs (agost 2006) Finalment el tren segueix el seu recorregut direcció L'Aldea (agost 2006)

Detall del rètol de l'estació i de l'armari amb falques (agost 2006) Tren de mercaderies entrant a Vandellòs pel seu costat nord (agost 2006) La 269-065 és l'encarregada de remolcar el tren Teco (agost 2006) Cua del Teco (agost 2006)

Des del cotxe de cua d'un tren Arco. Espectaculars trinxeres entre L'Hospitalet de l'Infant i Vandellòs (febrer 2007) Des del cotxe de cua d'un tren Arco. A l'esquerra la futura variant de velocitat alta que durà fins a l'estació de Camp de Tarragona (febrer 2007) Des del cotxe de cua d'un tren Arco. Passant pel costat d'un tren de mercaderies amb vagons de vores mitjanes (febrer 2007) Des del cotxe de cua d'un tren Arco. Avançament a un tren de mercaderies (febrer 2007)

Des del cotxe de cua d'un tren Arco. Just sortir de l'estació de Vandellòs cap a València els suports de catenària ja són de línia de velocitat alta, però encara en via única (febrer 2007) Des del cotxe de cua d'un tren Arco. Es pot veure com la via actual creua la plataforma preparada per a doble via (febrer 2007) Des del cotxe de cua d'un tren Arco. A la dreta es pot observar l'antic traçat, ara suavitzat per a velocitats altes (febrer 2007) Des del cotxe de cua d'un tren Arco. Inici del tram de doble via i a velocitat alta, fins a 220 km//h, a la bifurcació Calafat (febrer 2007)

  Índex Línia 06  
   
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional