Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia L1 > Fondo
Horaris dels trens de Catalunya
< Santa Coloma Línia L1 Metro de Barcelona: Hospital de Bellvitge - Fondo  
Fondo
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada
codi estació: 140  
L9 nord La Sagrera - Can Zam  
   


Mostra Estacions metro TMB L1 en un mapa més gran
L'estació Fondo de la línia L1 del metro de Barcelona va entrar en servei el 18 de febrer de 1992 amb la prolongació de la línia des de Santa Coloma. L’estació de Fondo va esdevenir la primera estació de la xarxa adaptada a persones amb mobilitat reduïda, comptant des dels seus inicis d’ascensors per enllaçar els diversos nivells i paviments de textura diferenciada per a invidents. El 13 de desembre de 2009 es posava en servei el primer tram de l’L9 entre Can Zam i Can Peixauet, que va suposar la reconfiguració del vestíbul de l’estació i els accessos a l’andana de la via 2 per a enllaçar amb la nova línia.
L’estació Fondo de la línia L1 actual està situada sota la rambla del Fondo, entre els carrers Dalmau i Verdi, al terme municipal de Santa Coloma de Gramenet. L’estació consta de dos nivells, ocupant el nivell superior tota la longitud de l’estació. El vestíbul consta de dos accessos, un per la rambla del Fondo amb carrer Dalmau que té dos trams d’escales fixes i d’escales mecàniques de pujada i un segon per la rambla del Fondo amb carrer Beethoven, amb escales fixes, escala mecànica de pujada i ascensor. L’ampli vestíbul disposa de màquines de venda de bitllets, barreres tarifàries de control d’accés i el centre de control de l’estació, entre altres dependències per als treballadors de TMB, donat que l’estació és la terminal de línia L1. Els trens de la línia L1 circulen pel nivell inferior, format per dues vies amb andanes laterals de 99 metres de longitud. L’enllaç entre l’andana de la via 1 (costat sud) i el vestíbul es fa mitjançant dos accessos amb una escala fixa i una escala mecànica de pujada a cadascun d’ells; també hi ha un ascensor. L’enllaç entre l’andana de la via 2 (costat nord) i el vestíbul es fa per dos accessos: un format per una escala fixa i una escala mecànica de pujada i un segon que forma part de l’accés al nivell superior del pou de l’estació Fondo de l’L9, que es troba al mateix nivell de l’andana de la via 2; aquest segon accés es fa per una àmplia escala fixa, una escala mecànica de pujada i un ascensor. Habitualment s’utilitza la via 2 de l’estació de Fondo de la línia L1 per al servei comercial, atès que és la que facilita l’enllaç directe amb la línia L9. Completen les instal·lacions de l'estació de Fondo de l’L1 una cua de maniobres al costat est formada per dues vies en corba per a l'estacionament de trens.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Vestíbul de l'estació de Fondo (desembre 2009) Accés a l'andana de Fondo des del vestíbul i l'enllaç amb la L9 (desembre 2009) Una unitat 4000 acaba de finalitzar trajecte a l'estació de Fondo (desembre 2009) Unitat 4000R sortint de Fondo cap a Hospital de Bellvitge (desembre 2009)

Tren sortint de Fondo cap a Hospital de Bellvitge (juny 2009) Cua de maniobres de Fondo (juny 2009) Unitat 6000 arribant a Fondo, on acaba el trajecte de la línia L1 des d'Hospital de Bellvitge (juny 2009) Unitat sèrie 6000 del FMB amb el torn 113 a punt per tornar de nou cap a Hospital de Bellvitge per la línia L1 (juny 2009)

El vestíbul de Fondo (abril 2005) Accés a l'andana de la via 1, punt d'inici i final dels trens de la L1 (abril 2005) Una 4000 amb el número de servei 101 a l'estació de Fondo (abril 2005) Cap d'una 4000 amb la rampa per ajuda a PMR en primer pla (abril 2005)

Tren estacionat a Fondo esperant per fer un nou servei cap a Hospital de Bellvitge (abril 2005) Un metro ha finalitzat el seu recorregut a l'estació de Fondo (abril 2005) Cua de maniobres de l'estació Fondo (abril 2005) La 4044 a la via 1 de Fondo costat Hospital de Bellvitge (abril 2005)

Vista general de l'estació des del costat Santa Coloma (abril 2005) Els trens fan el canvi de sentit a l'andana de la via 1 de Fondo (abril 2005) Mòdul amb mapes i intèrfon a l'andana de la via 2 (abril 2005) L'andana de la via 2 roman tancada temporalment (abril 2005)

direcció Hospital de Bellvitge Índex línia L1  
< Santa Coloma  
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional