Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia L2 > Badalona Pompeu Fabra
Horaris dels trens de Catalunya
< Pep Ventura Línia L2 Metro de Barcelona: Paral·lel - Badalona Pompeu Fabra  
Badalona Pompeu Fabra
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada  
 


Mostra Estacions metro TMB L2 en un mapa més gran
L'estació Badalona Pompeu Fabra de la línia L2 del metro de Barcelona va inaugurar-se el juliol de 2010, amb l'entrada en servei del tram de Pep Ventura fins a aquesta estació. Les obres d'aquest tram es van iniciar el gener de 2006 però va haver-hi molts problemes per a la seva construcció, com l'ocupació de les cases que s'havien d'enderrocar a l'Illa Fradera o la troballa d'antigues restes de l'època romana, que va fer endarrerir la seva posada en servei. També va haver-hi problemes pels pendents que feien les vies, havent-les de treure i tornar a instal·lar. El nou túnel es va fer mitjançant excavació a cel obert col·locant murs pantalla, amb recobriment d'una volta de formigó. L'estació de Badalona Pompeu Fabra (inicialment s'havia de dir Badalona-Centre) es situa al terme municipal de Badalona, sota la plaça Pompeu Fabra, al solar de l'antiga "Illa Fradera". Des de l'estació de Pep Ventura el traçat salva un gran desnivell cap el costat de Badalona-Pompeu Fabra per permetre en un futur el possible perllongament previst de la L1. L'estació és força profunda, amb un desnivell màxim des dels accessos de carrer d'uns 21 m. L'estació disposa de dos nivells, el superior que és on hi ha els dos vestíbuls, amb un accés des del carrer a cadascun d'ells. El primer vestíbul es situa al costat nord-est de l'estació amb accés, en tres trams, des de la plaça al costat de l'Avinguda Martí i Pujol amb escala fixa, escala mecànica i ascensor. En un nivell intermig entre el primer vestíbul i el carrer hi ha l'inici del passadís que en un futur comunicarà amb el perllongament de la L1. El segon vestíbul és al costat sud-oest de l'estació amb accés, en dos trams des de la plaça costat carrer de la Creu amb una escala fixa, una mecànica i un ascensor. En els vestíbuls hi ha les màquines de venda automàtica de bitllets i les barreres tarifàries de control d'accés, concentrant-se la zona ja superada la línia de peatge i de baixada a l'andana a la part central. A més, al primer vestíbul hi ha també el centre de control de l'estació. Els trens circulen pel nivell inferior, format per tres vies i una andana central de 100 metres de longitud i 9,23 metres d'ample entre les dues vies principals. L'enllaç entre cadascun dels dos vestíbuls i l'andana es fa a través d'escales fixes, escales mecàniques i ascensors. La tercera via (situada al costat mar) no disposa d'andana, ja que només té una passarel·la per al servei, i serveix per a estacionar-hi trens.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Accés a l'estació des de l'avinguda Martí i Pujol (juliol 2010) Escales d'accés a l'estació a la plaça Pompeu Fabra i ascensor per a minusvàlids (juliol 2010) Escales d'accés a la parada de metro (juliol 2010) Gir de 180 graus dels accessos a la parada de metro, amb escala fixa i mecànica (juliol 2010)

L'estació es troba a bastanta profunditat, tal com es pot veure per les escales (juliol 2010) Accés a l'ascensor vestíbul-carrer (juliol 2010) Distribuïdor del vestíbul cap a l'ascensor i les escales (juliol 2010) Termòmetre de la línia L2 (juliol 2010)

Entrada al gran vestíbul principal de Badalona Pompeu Fabra (juliol 2010) Màquines de venda de bitllets i centre de control de l'estació (juliol 2010) Vista general del gran vestíbul de l'estació badalonina, amb la decoració artística de grans lletres romanes que recorden els viatgers la tradició de la cremada del dimoni (juliol 2010) Vista des del fons del vestíbul, de prop de 800 m2 (juliol 2010)

El dimoni del 1985 en un dels quadres de l'estació (juliol 2010) El darrer dimoni, el del 2010 (juliol 2010) La zona amb accés amb bitllet es situa al centre del gran vestíbul (juliol 2010) Vista del vestíbul un cop superada la línia de peatge (juliol 2010)

Zona ja d'accés amb bitllet, amb les escales fixes i mecànica per baixar a l'andana, a més de l'ascensor vestíbul-andana (juliol 2010) Enllaç entre l'andana i el vestíbul de l'avinguda Martí i Pujol (juliol 2010) Segon dels accessos a l'estació de Badalona Pompeu Fabra, des del carrer de la Creu (juliol 2010) Primer tram d'escales per entrar a l'estació pel segon vestíbul (juliol 2010)

Escales d'enllaç entre el nivell vestíbul i el nivell carrer (juliol 2010) Ascensor per a PMR i escales, amb els encaminaments per a invidents (juliol 2010) El vestíbul secundari de l'estació és similar al primer però sense decoració artística (juliol 2010) Panell informant de la proximitat de la porta romana de Baetulo (juliol 2010)

Gran vestíbul amb les barreres tarifàries de control d'accés (juliol 2010) Suport per a la senyalèctica de l'estació de Pompeu Fabra (juliol 2010) Enllaç entre el vestíbul del carrer de la Creu i l'andana (juliol 2010) Sortida cap al carrer de la Creu des de l'única andana de Badalona Pompeu Fabra (juliol 2010)

Un comboi de la sèrie 9000 amb el torn 206 és a punt de sortir cap a Paral·lel (juliol 2010) Un 9000 amb el torn 207 acaba de finalitzar recorregut de la L2 a Badalona (juliol 2010) Vista general de l'àmplia andana central des del costat Martí i Pujol (juliol 2010) La via segueix uns metres direcció nord-est per poder estacionar dos combois (juliol 2010)

Unes portes separen l'espai d'andana del vestíbul, per complir la normativa d'evacuació de túnels (juliol 2010) El torn 216 del carroussel de la línia L2 acaba de finalitzar trajecte (juliol 2010) Els trens de la L2 acaben i comencen recorregut alternativament per les vies 1 i 2 (juliol 2010) Un 9000 surt cap a Pep Ventura, abans haurà de canviar de via (juliol 2010)

Final de les vies direcció Mataró, amb un 9000 a la via 3 sense servei (juliol 2010) Mapa d'ubicació de la parada (juliol 2010) Una altra vista de l'estació badalonina amb l'andana central (juliol 2010) Unitat 9000 a la via 3 sense servei. Aquesta via s'usa d'apartador i té accés a través d'una passarel·la metàl·lica, a més d'estar dividida en dues seccions perquè hi capiguen 2 unitats, 6 a tota l'estació (juliol 2010)

direcció Paral·lel Índex línia L2  
< Pep Ventura
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional