Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L2 > Universitat Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Universitat

01

correspondència amb línies de metro TMB: L1 Hospital de Bellvitge - Fondo
 
serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR

Situació de l'estació Universitat a la línia L2 (mapa base: wefer.com)L'estació Universitat de la línia L2 del metro de Barcelona es va estrenar l'any 1995, amb l'entrada en servei del primer tram de línia entre Sant Antoni i Sagrada Família. L'estació està sota la Ronda de Sant Antoni, entre els carrers Sepúlveda i Aribau i comparteix vestíbul amb l'estació Universitat de la línia L1. Pel nivell més profund de l'estació és per on circulen els trens, on hi ha dues naus (una per a cada via) acoblades. Cada nau disposa d'una via amb andana lateral a la dreta (mirant segons el sentit de circulació), el qual fa que es formi una mena d'andana central separada per un mur amb diverses interconnexions. En aquesta estació els trens circulen per l'esquerra, el contrari de l'habitual a la xarxa de metro. Al costat Passeig de Gràcia és on hi ha la sortida de les andanes cap a un primer vestíbul intermedi, mitjançant escalinates, escales mecàniques i ascensor. En aquest vestíbul es pot enllaçar directament amb l'andana de la línia L1 direccio Fondo. A un nivell més superior trobem un gran vestíbul al qual es pot accedir mitjançant el mateix ascensor que puja des de l'andana o bé per un nou tram d'escalinates i escala mecànica. Al nivell d'aquest vestíbul es pot enllaçar amb la L1 direcció Hospital de Bellvitge. El vestíbul principal disposa d'accessos des del carrer Pelai, la Ronda Universitat, la plaça Universitat i la Ronda Sant Antoni, dels quals l'accés des de la plaça Universitat està adaptat a PMR mitjançant un altre ascensor.

 Fotos

Vista dels diversos nivells de l'estació Universitat de la L2, amb el nivell de vies a baix de tot (maig 2005)

El vestíbul intermedi, on es pot fer enllaç directe amb la línia L1 direcció Fondo (maig 2005) Vista de les dues naus de vies i andanes. A l'esquerra cap a Paral·lel i a la dreta cap a Pep Ventura (maig 2005) Tren en servei 201 a la via 2, circulant direcció Paral·lel (maig 2005)
       
Unitat 2101 estacionada a la via 1, descarregant força viatgers abans de seguir cap a Pep Ventura (maig 2005) La nau direcció Paral·lel (maig 2005) Tren en servei 214 llest per sortir cap a Pep Ventura (maig 2005) Nau de la via 1, amb un tren sortint cap a la propera estació: Passeig de Gràcia (maig 2005)
       
La nau de la via 2 amb un tren arribant a l'estació i circulant direcció Paral·lel (maig 2005) Extrem de l'andana a la nau de la via 2 (maig 2005) Indicadors de sortida i d'enllaç amb la L1 (maig 2005) Velocitat d'un metro vista a través d'un dels passadissos de connexió entre les dues naus (maig 2005)

direcció Paral·lel

Índex Línia L2

direcció Badalona Pompeu Fabra

< Sant Antoni

Passeig de Gràcia >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs