Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L3 > Espanya Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Espanya

01

correspondència amb línies de metro TMB: L1 Hospital de Bellvitge - Fondo
altres correspondències: Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya FGC L8 Pl.Espanya - Molí Nou S3 Barcelona Pl.Espanya - Can Ros S4 Barcelona - Olesa de Montserrat S8 Barcelona - Martorell S9 Barcelona Pl.Espanya - Quatre Camins R5 Barcelona - Manresa R50 Barcelona Pl.Espanya - Manresa Baixador (semidirecte) R6 Barcelona - Igualada R60 Barcelona Pl.Espanya - Igualada (semidirecte)
serveis de l'estació: Estació no adaptada a PMR

Situació de l'estació Espanya a la línia L3 (mapa base: wefer.com)L'estació Espanya de la línia L3 del metro de Barcelona va posar-se en servei el 1975, amb l'obertura del tram entre Paral·lel i Sants Estació. La parada està situada sota l'avinguda Paral·lel, entre la plaça Espanya i el carrer Llançà. El vestíbul està situat al costat Tarragona de l'estació i té accessos des de l'avinguda Paral·lel cantonada amb Gran Via i des de davant de l'Exposició. Del vestíbul en surt un conjunt de dues escales mecàniques i escala que porten a un distribuidor des del qual es pot anar a les andanes de la L3 o bé al passadís d'enllaç amb l'estació Espanya de la L1 del metro i l'estació de Plaça Espanya dels FGC. Els metros circulen per un nivell inferior, format per dues vies amb andanes laterals de 94 metres de llarg. Les dues vies estan separades per un mur (túnel doble), donant lloc a una estació de les anomenades amb doble volta. L'enllaç entre el distribuidor i les andanes es realitza mitjançant escalinates i escales mecàniques.

 Fotos

Vestíbul de l'estació (maig 2005)

Una altra vista del vestíbul d'Espanya de la línia L3 (maig 2005) Inici de la baixada a les andanes des del vestíbul (maig 2005) Escales per baixar al distribuidor, molt a l'estil del Tube de Londres (maig 2005)
       
Diversos indicadors de línies i de sortida al distribuidor (maig 2005) Des de la cua de l'andana direcció Canyelles (maig 2005) Unitat de la sèrie 3000 fent parada a Espanya (maig 2005) L'andana de la via 1 (maig 2005)
       
Metro que ve de Zona Universitària arribant a Espanya (maig 2005) Agulla entre vies a la sortida de l'estació costat Poble Sec (maig 2005) Des de l'andana de la via 1 veiem un trosset del tren estacionat a l'altre via (maig 2005) 1 minut i 28 segons per al proper tren a Canyelles (maig 2005)
       
Passadís d'enllaç amb la L1 i l'estació de Plaça Espanya dels FGC (maig 2005) Tren a la via 2 amb viatgers baixant del comboi (maig 2005) Un metro que ve de Canyelles parant a Espanya (maig 2005) Nau de la via 2 (maig 2005)
       
Tren estacionat a Espanya (maig 2005) Curiosa unitat 2000 amb frontal vermell fent parada a l'estació (maig 2005) Sortint cap a Tarragona i Zona Universitària (maig 2005) Cua de l'andana de la via 2, amb un tren sortint cap a Canyelles (maig 2005)

direcció Zona Universitària

Índex Línia L3

direcció Trinitat Nova

< Tarragona

Poble Sec >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs