Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L4 > Alfons X Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Alfons X

01

serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR
   

Situació de l'estació Alfons X a la línia L4 (mapa base: wefer.com)L'estació Alfons X de la línia L4 del metro de Barcelona va posar-se en servei l'any 1974, amb l'entrada en servei del tram entre Joanic i Guinardó. La parada està situada sota la Ronda Guinardó, al voltant de l'accés sud al túnel de la Rovira i té un sol vestíbul situat al costat Joanic de l'estació. Aquest vestíbul té tres accessos, un pel Parc de les Aigües, l'altre pel carrer Lepant i un darrer per la plaça Alfons el Savi. Tots els accessos conflueixen en el vestíbul, dotat de taquilla, màquina de venda de bitllets i els torniquets de control d'accés a les andanes. Els trens circulen per un nivell inferior format per dues vies amb andanes laterals de 94 metres de llarg. Aquestes vies estan separades per un mur central en la seva major part, donant lloc a una estació amb doble volta. Hi ha un tram entre andanes al costat Joanic de l'estació que no disposa del mur central. Per enllaçar el vestíbul i les andanes hi ha escalinates i escales mecàniques.

 Fotos

El vestíbul de l'estació (juny 2005)

El vestíbul un cop superades les barreres tarifàries, amb les obres d'adaptació a PMR en curs (juny 2005) Escales mecàniques i escalinata per enllaçar vestíbul i andanes (juny 2005) Tram entre vies no dotat de mur central (juny 2005)
       
Ascensor en procés d'instal·lació per enllaçar el vestíbul amb l'andana direcció La Pau (juny 2005) Cap de l'andana de la via 2, amb el paviment diferenciat per a guiar els cecs (juny 2005) Un tren sortint cap a Joanic (juny 2005) Unitat 1100 que ve de La Pau entrant ràpidament a Alfons X (juny 2005)
       
Unitat 1100 en servei 410 estacionada a la via 1 d'Alfons X (juny 2005) Un metro des de l'andana contrària, la de la via 1 (juny 2005) Sortint cap a La Pau (juny 2005) Proper tren direcció Trinitat Nova entra a la via 1 d'Alfons X (juny 2005)

direcció Trinitat Nova

Índex Línia L4

direcció La Pau

< Guinardó | Hospital de Sant Pau

Joanic >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs