Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L4 > El Maresme | Fòrum Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

El Maresme | Fòrum

01

correspondència: TRAM T4 Ciutadella|Vila Olímpica - Estació de Sant Adrià
 
serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR

Situació de l'estació El Maresme | Fòrum a la línia L4 (mapa base: wefer.com)L'estació El Maresme | Fòrum de la línia L4 del metro de Barcelona va posar-se en servei l'any 2003, tot i que els metros ja hi passaven a través d'un tram de túnel convencional des del 1982. La parada està situada sota el carrer de Llull, entre els carrers Maresme i la Rambla de Prim i té un vestíbul a cada extrem de l'estació. Al costat Selva de Mar disposa d'un accés per l'avinguda Diagonal, que és el que enllaça amb la parada de la línia T4 de tramvia de El Maresme. A l'altre costat de l'estació hi ha l'accés des de la Rambla de Prim, accés que també és el que queda més proper a l'espai del Fòrum. Aquest darrer duu al vestíbul principal, en el qual s'hi pot veure una obra d'art relacionada amb la diversitat. Els trens circulen per un nivell inferior format per dues vies amb andanes laterals d'un centenar de metres de longitud. L'enllaç entre els vestíbuls i les andanes es realitza mitjançant escales, escales mecàniques i en el cas del vestíbul de la Rambla Prim també mitjançant un ascensor a cada andana.

 Fotos

El vestíbul principal de l'estació, amb accés des de la Rambla Prim (juny 2005)

Obra d'art relacionada amb la diversitat. Segons la nostra posició apareix una figura humana o una altra (juny 2005) Passadís que condueix cap a l'ascensor que baixa a l'andana de la via 2, direcció La Pau (juny 2005) L'estació en el dia de portes obertes de l'espai Fòrum, abans de concloure'n les obres d'aquest darrer (abril 2004)
       
Creuament de dues unitats 1100 a la moderna estació (juny 2005) Accés a l'andana de la via 1 (juny 2005) Accesos a l'andana també mitjançant ascensor (juny 2005) Creuament de dos metros de la línia L4 a El Maresme | Fòrum (juny 2005)
       
Metro a la via 2, circulant direcció La Pau (abril 2004) Vista general de l'estació, de modern disseny i ben lluminosa (juny 2005) Escales d'accés al vestíbul que dóna a l'avinguda Diagonal (juny 2005) Una 1100 en servei 409 fent parada a l'estació (juny 2005)
       
Un metro de la L4 que ve de La Pau entrant a El Maresme | Fòrum (juny 2005) Tren estacionat a la via 1 (juny 2005) Detall de la senyalètica de l'estació, indicant enllaç amb tramvia (juny 2005) La boca del túnel costat Selva de Mar (juny 2005)
       
El servei 10 de la línia L4 (410) aturat a l'estació del Fòrum (juny 2005) Boca del túnel pel costat Besòs Mar (juny 2005) També en aquesta estació hi ha una pantalla entre vies (juny 2005) Comboi que ve de Trinitat Nova entrant a El Maresme | Fòrum (juny 2005)

direcció Trinitat Nova

Índex Línia L4

direcció La Pau

< Selva de Mar

Besòs Mar >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs