Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L5 > Maragall Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Maragall

01

correspondència amb línies de metro TMB: L4 Trinitat Nova - La Pau  
 
serveis de l'estació: Estació no adaptada a PMR

Situació de l'estació Maragall a la línia L5 (mapa base: wefer.com)L'estació Maragall de la línia L5 del metro de Barcelona va estrenar-se l'any 1959, amb l'entrada en servei del tram entre Sagrera i Vilapicina. La parada està situada sota el passeig Maragall, entre els carrers Varsòvia i Mascaró i té un vestíbul a cada extrem. El vestíbul del costat Congrés disposa d'accés des del carrer Ramon Albó. Aquest disposa de màquines de venda de bitllets (MAEs), portes de control d'accés i un despatx per al cap d'estació. Aquest vestíbul desemboca en un passadís que enllaça les estacions de Maragall de la L4 i la L5. L'accés cap a l'estació de la L5 es fa seguint pel passadís a la dreta, al final del qual hi ha unes escalinates i escala mecànica que baixa fins al nivell de les vies. A l'altre costat, hi ha un altre vestíbul amb accessos des de l'avinguda Borbó i el carrer Prat Roqué. Des del vestíbul també es baixa al nivell inferior mitjançant una escala de peu i una escala mecànica. Els trens circulen pel nivell més profund, format per dues vies amb una andana central en corba de 88 metres de longitud. Completen les instal·lacions de l'estació un ramal tècnic d'enllaç entre la L5 i la L4, a la sortida de l'estació direcció Horta.

 Fotos

El vestíbul amb accés des del carrer Ramón Albó (maig 2005)

Just passades les barreres tarifàries hi ha el passadís d'enllaç L5-L4 (juny 2005) Escales de peu i escala mecànica baixen fins a l'andana central (juny 2005) Vista del nivell de les vies (juny 2005)
       
Unitat 1000 amb franja blava estacionada a la via 1 (juny 2005) Viatgers sortint del tren i dirigint-se cap a l'enllaç amb la línia L4 (juny 2005) Tren sortint cap a Cornellà i viatgers sortint cap a la L4 (juny 2005) Un tren que va a Horta acaba de parar a Maragall (juny 2005)
       
Una altra vista d'un tren estacionat a la via 1 (juny 2005) Tren de la línia L5 sortint cap a Virrei Amat (juny 2005) Comboi que va a Cornellà a la via 2 de Maragall (juny 2005) Unitat 1100 a l'andana en corba de Maragall (juny 2005)
       
Indicador per al motorista que ha d'obrir portes a l'esquerra (juny 2005) Vista de la nau de vies de Maragall des del costat Virrei Amat (juny 2005) Dos trens a l'estació (juny 2005) Sortida de l'andana central cap al vestíbul costat Virrei Amat (juny 2005)

direcció Cornellà Centre

Índex Línia L5

direcció Vall d'Hebron

< Congrés

Virrei Amat >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs