Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia 9 > L9 nord / L10 nord > Bon Pastor
Horaris dels trens de Catalunya
< Onze de Setembre Línia L9 nord Metro de Barcelona: La Sagrera-Can Zam Línia L10 nord Metro de Barcelona: La Sagrera-Gorg Can Peixauet > 
Llefià > 
   
Bon Pastor
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada  
codi estació: 933  


Mostra Estacions metro TMB L9 en un mapa més gran
L'estació Bon Pastor de les línies L9 i L10 del metro de Barcelona va inaugurar-se l'abril de 2010, amb l'entrada en servei del tram de Bon Pastor a Gorg i Can Peixauet. L'estació es situa al terme municipal de Barcelona, sota el carrer de Sant Adrià. Dóna servei al barri del Bon Pastor, al Mercat del Bon Pastor, a l'Escola Bon Pastor, al CAP de Bon Pastor, a la Bibilioteca Bon Pastor i al Centre Cívic del barri. L'estació és del tipus característic de la L9 amb un pou de 16 metres de profunditat i 25 metres de diàmetre. S'estructura en tres nivells: el vestíbul superior, l'andana superior i l'andana inferior. El vestíbul superior disposa d'un únic accés al carrer de Sant Adrià cantonada amb el carrer d'Enric Sanchis, amb escala mecànica, escales fixes i ascensor. El vestíbul disposa del centre de control de l'estació, les màquines de venda automàtica de bitllets i les barreres tarifàries de control d'accés, entre d'altres dependències. El pou baixa fins al nivell del túnel de doble pis superposat per on discorren els trens. Hi ha un conjunt de dues escales mecàniques de baixada i dues de pujada que amb 3 trams enllacen el vestíbul superior amb l'andana i via superior (direcció Aeroport i Zona Franca) en primer lloc i l'andana i via inferior (direcció Can Zam i Gorg) posteriorment (amb un tram més d'escales mecàniques). Hi ha 2 ascensors per a persones amb mobilitat reduïda (PMR) que enllacen també el vestíbul amb l'andana superior i inferior. El pou disposa de dos conjunts d'escales fixes que només es poden utilitzar en cas d'emergència. Les andanes es troben situades dins de la secció del túnel i tenen una longitud de 101 metres i una amplada de 3,80. De manera comuna en totes les estacions de la L9 es troben protegides de les vies mitjançant portes d'andana, degut al sistema de conducció automàtica (sense motorista) existent. El disseny arquitectònic de l'estació ha anat a càrrec de Tomàs Morató. L'estació va ser la terminal temporal de les línies L9 i L10 entre abril i juny del 2010, de manera que els trens no admetien passatge a l'andana superior i tots els viatgers agafaven els combois a l'andana inferior.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Vista de la boca d'accés a l'estació de Bon Pastor (abril 2010) Una altra vista de l'accés, amb escales fixes i escala mecànica (abril 2010) L'estació també compta amb un ascensor que enllaça el carrer amb el vestíbul (abril 2010) Entrant al metro (abril 2010)

El vestíbul, amb les màquines automàtiques de venda de bitllets (abril 2010) Una altra vista de l'ampli vestíbul de Bon Pastor (abril 2010) Barreres tarifàries d'entrada i sortida (abril 2010) Vista un cop passada la línia de peatge, amb una agradable il·luminació (abril 2010)

Conjunt de dos ascensors per baixar del vestíbul a les andanes (abril 2010) L'altre ascensor i les barreres tarifàries (abril 2010) Hi ha dos conjunts d'escales mecàniques de pujada i de baixada, cadascuna donant a un replà oposat (abril 2010) Primer tram de les escales mecàniques (abril 2010)

Segon tram d'escales, on dóna la impressió d'estar en un gran centre comercial (abril 2010) Tercer tram d'escales, que situen el viatger a l'andana superior (abril 2010) Sortida d'emergència i senyalització de que els trens de moment surten només per l'andana inferior (abril 2010) Accés a l'andana superior, per on de moment només hi ha arribades de trens i aquests surten de buit a fer la maniobra de canvi de sentit (abril 2010)

Andana superior amb un tren de la L10 que acaba de finalitzar trajecte procedent de Gorg (abril 2010) El comboi de la sèrie 9000 surt de buit a fer la maniobra de canvi de sentit (abril 2010) Una altra vista de l'andana superior, on els metros no admeten viatgers (abril 2010) El túnel superior cap a Sagrera, on els trens maniobren per invertir la marxa (maig 2010)

   
Quart tram d'escales mecàniques per enllaçar l'andana superior i la inferior (abril 2010) Arribada de les escales mecàniques al nivell inferior i ascensor per a PMR (maig 2010)  Accés a l'andana inferior (maig 2010) Segon accés a l'andana inferior (abril 2010)

   
 Vista de l'andana inferior, amb les característiques portes d'andana i per on circulen tant els metros de la L9 que van a Can Zam com els de la L10 a Gorg (abril 2010) Detall de l'andana inferior, amb els suports isquiàtics i informació de la parada i el seu entorn (maig 2010)  Extrem de l'andana inferior costat Can Zam/Gorg (abril 2010) Rètol de l'estació de Bon Pastor, la primera per on hi circulen tant combois de la L9 com de la L10 (abril 2010)

Vista general de l'andana inferior de l'estació de Bon Pastor (abril 2010) Monitors informant de les properes sortides de metros de la L9 i la L10 (abril 2010) Metro de la sèrie 9000 que efectuarà un servei de la L9 Bon Pastor-Can Zam (abril 2010) El túnel inferior direcció Can Zam/Gorg des de l'estació de Bon Pastor (abril 2010)

direcció La Sagrera
< Onze de Setembre
Índex línia L9 nord direcció Can Zam
Can Peixauet > 
Índex línia L10 nord direcció Gorg
Llefià >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional