Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia 9 > L10 nord > Llefià
Horaris dels trens de Catalunya
< Bon Pastor Línia L10 nord Metro de Barcelona: La Sagrera-Gorg La Salut > 
 
Llefià
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada  
codi estació: 934  


Mostra Estacions metro TMB L9 en un mapa més gran
L'estació Llefià de la línia L10 del metro de Barcelona va inaugurar-se l'abril de 2010, amb l'entrada en servei del tram de Gorg a Bon Pastor. L'estació es situa al terme municipal de Badalona, a la cruïlla entre la Ronda Sant Antoni de Llefià i l'avinguda d'Amèrica. Dóna servei al barri de Sant Antoni de Llefià, al mercat de Llefià, al CEIP Pere de Tera i a l'IES Júlia Minguell. L'estació és del tipus característic de la L9 amb un pou de 42 metres de profunditat i 25 metres de diàmetre. L'estació s'estructura en quatre nivells: el vestíbul superior, la preandana, l'andana superior i l'andana inferior. El vestíbul superior es situa a nivell de carrer, en una edificació realitzada específicament per a aquesta finalitat. Aquest disposa d'accessos a peu pla des de la Ronda Sant Antoni de Llefià  i des de la Ronda Sant Antoni de Llefià cantonada amb l’Av. Amèrica (accés principal). Hi ha un tercer accés a l’Av. Amèrica cantonada amb carrer de Bartomeu, amb escales fixes, una escala mecànica i ascensor. Els tres accessos conflueixen en un vestíbul previ al pou, dotat del centre de control de l'estació, les màquines de venda automàtica de bitllets i les barreres tarifàries de control d'accés. El pou baixa fins al nivell del túnel de doble pis superposat per on circulen els trens. Hi ha 6 ascensors de gran capacitat que enllacen el vestíbul superior amb la pre-andana. També hi ha 2 ascensors per a persones amb mobilitat reduïda (PMR) que enllacen directament el vestíbul amb l'andana superior i inferior de manera directa. El pou disposa de dos conjunts d'escales fixes que només es poden utilitzar en cas d'emergència. Des del nivell preandana en surt una escalinata que condueix a l'andana i la via superior i una altra que condueix a l'andana i la via inferior. També hi ha dues escalinates més a les parets del pou que enllacen el nivell pre-andana amb les dues andanes. Les andanes es troben situades dins de la secció del túnel i tenen una longitud de 101 metres. De manera comuna en totes les estacions de la L9 es troben protegides de les vies mitjançant portes d'andana, degut al sistema de conducció automàtica (sense motorista) existent. El disseny arquitectònic de l'estació ha anat a càrrec d'Alfons Soldevila Barbosa.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
L'estació de Llefià des de la cruïlla entre la Ronda de Sant Martí de Llefià i l'avinguda Amèrica (abril 2010) Una altra vista de l'edificació on es situa el vestíbul de Llefià, que fa una forma que recorda un pavelló esportiu (abril 2010) Tercera vista del nivell de carrer de Llefià, amb la pèrgola (abril 2010) Un dels accessos a la parada de metro (abril 2010)

Passadís des dels accessos fins al vestíbul, una mica a mode de porxada (abril 2010) Les barreres tarifàries i el centre de control de l'estació (abril 2010) Vista un cop passada la línia de peatge (abril 2010) Bateria d'ascensors d'alta capacitat i d'un dels ascensors per a PMR (abril 2010)

Una altra vista dels ascensors d'alta capacitat i del segon ascensor per a PMR (abril 2010) Espectacular vista del pou des del nivell pre-andana (abril 2010) Una altra vista del pou pel costat on baixen els ascensors per a PMR (abril 2010) Escales des del nivell pre-andana cap a l'andana superior i inferior (abril 2010)

Enllaç entre el túnel de doble pis i el pou (abril 2010) Tren de la sèrie 9000 estacionat a Llefià en un servei de la L10 de Gorg a Bon Pastor (abril 2010) Extrem de l'andana superior (abril 2010) Detall de la senyalètica (abril 2010)

Les portes d'emergència aïllen el túnel del pou en cas d'emergència (abril 2010) Les portes d'andana són la característica comú a totes les estacions de la L10 i L9 (abril 2010) Termòmetre de direcció dels metros i pantalla de properes sortides (abril 2010) Un metro entra a Llefià procedent de Gorg (abril 2010)

A punt de sortir de Llefià cap a Bon Pastor, pel semitúnel superior (abril 2010) Acccessos a l'andana inferior (abril 2010) Les portes d'emergència poden aïllar el túnel de la resta de l'estació (abril 2010) Suport isquiàtic i botons per a informació i emergències a l'andana inferior (abril 2010)

La primera porta dels metros està senyalitzada com a apta per a PMR (abril 2010) Una altra vista de l'andana inferior (abril 2010) Un metro a Llefià fent la L10 de Bon Pastor a Gorg (abril 2010) Semitúnel inferior cap a Gorg (maig 2010)

direcció La Sagrera Índex línia L10 nord direcció Gorg
< Bon Pastor La Salut > 
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional