Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TRAM > TRAMbaix > Línia T2. Francesc Macià - Llevant-Les Planes
Horaris dels trens de Catalunya


 
DESCRIPCIÓ I CARACTERÍSTIQUES DE LA LÍNIA T2
La línia T2 uneix la plaça Francesc Macià de Barcelona amb la parada Llevant - Les Planes de Sant Joan Despí, passant per l'Hospitalet, Esplugues i Cornellà. La línia T2 utilitza la xarxa de tramvia Diagonal- Baix Llobregat, més popularment coneguda com a Trambaix. La primera fase del Trambaix, que inclou la línia T2, es va posar en servei el 3 d'abril de 2004.
La línia T2 actual, Francesc Macià - Llevant-Les Planes, té 11,6 km de longitud amb un ample de via de 1435 mm i 24 parades, una de les quals subterrànies. Circula sobre plataforma reservada en la seva totalitat, amb doble via entre Francesc Macià i Bon Viatge i via única amb apartadors a les parades entre Bon Viatge i Llevant-Les Planes. La línia té prioritat semafòrica parcial i electrificació amb cable aeri a 750 V cc. Els vehicles que cobreixen els serveis són els tramvies bidireccionals de 5 mòduls model Citadis 302 d'Alstom. El temps de trajecte per viatjar per la totalitat de la línia T2 és de 38 minuts per sentit.
La línia T2 inicia recorregut al costat oest de la plaça Francesc Macià de Barcelona, circulant per la terciana sud de l'avinguda Diagonal. El recorregut té 6 parades a la Diagonal i creua diverses vies importants de la ciutat com l'avinguda de Sarrià, el carrer Entença, el carrer Numància i la Gran Via de Carles III. Abans de la parada Zona Universitària el traçat gira 90 graus, creua el lateral i segueix pel carrer Adolf Florensa per l'interior del campus sud. La línia creua l'avinguda Doctor Marañón i segueix pel costat muntanya de l'avinguda de Xile. La línia passa per l'estació d'Ernest Lluch i enllaça directament amb la carretera de Collblanc. El trajecte entra a l'Hospitalet, on hi ha una única parada a Can Rigal. La línia ascendeix i entra a Esplugues pel carrer de Laureà Miró, amb dues parades abans de girar cap a l'avinguda de Cornellà a la parada Pont d'Esplugues. La línia inicia ara un descens, passant per les parades La Sardana i Montesa. Segueix un triangle de doble via a la intersecció de les avingudes de Cornellà i Baix Llobregat. La línia T2 segueix el descens i entra a Cornellà,  amb dues parades abans d'entrar al túnel on hi ha l'intercanviador de Cornellà Centre. Sortint del túnel la línia acaba el descens i gira cap a la carretera de Sant Joan Despí, on s'ubiquen 2 parades més. Abans d'arribar a Bon Viatge a Sant Joan Despí passa pel costat del triangle d'accés a les cotxeres del Trambaix. Després de Bon Viatge la línia T2 inicia un tram de via única ascendent per l'avinguda Barcelona, amb vies d'encreuament a La Fontsanta i a Centre Miquel Martí i Pol. La línia T2 finalitza en via única al baixador de Llevant-Les Planes, a l'avinguda Barcelona a tocar de l'avinguda Baix Llobregat.

 INCIDÈNCIES A LA LÍNIA T2 (via Twitter oficial TRAM)
HORARIS I INTERVALS DE PAS
LÍNIA T2 Dies feiners Dissabtes Diumenges i festius
 Interval de pas mitjà
Hora punta (7-10h) 12' 16' 20'
Bàsic (10-22h) 15' 16' 20'
 Primer i últim tramvia
Sentit Llevant-Les Planes 4:56
23:44 (1:46 dv)
5:00
2:00
5:00
0:04
Sentit Francesc Macià 5:08
0:00 (2:00 dv)
5:00
2:00
4:46
23:59
Cercador d'horaris del TRAM oficial: www.tram.cat
Galeria fotogràfica de flickr del TRAM


  Retorn a Trambaix  
   
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional