Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TRAM > TRAMbaix > Línia T3. Francesc Macià - Sant Feliu | Consell Comarcal
Horaris dels trens de Catalunya


 
DESCRIPCIÓ I CARACTERÍSTIQUES DE LA LÍNIA T3
La línia T3 uneix la plaça Francesc Macià de Barcelona amb la parada Sant Feliu | Consell Comarcal de Sant Feliu de Llobregat, passant per l'Hospitalet, Esplugues, Sant Joan Despí i  Sant Just Desvern. La línia T3 utilitza la xarxa de tramvia Diagonal- Baix Llobregat, més popularment coneguda com a Trambaix. La primera fase del Trambaix, que incloïa el primer tram de la línia T3 fins a Montesa, es va posar en servei el 3 d'abril de 2004. El 29 de maig de 2004 la línia T3 arribava a Hospital Sant Joan Despí | TV3 (inicialment anomenada Sant Martí de l'Erm), el 5 de gener de 2006 es prolongava a Torreblanca (aleshores denominada Consell Comarcal) i el 21 d'abril de 2007 a Sant Feliu |Consell Comarcal.
La línia T3 actual, Francesc Macià - Sant Feliu | Consell Comarcal, té 10,0 km de longitud amb un ample de via de 1435 mm i 20 parades. Circula sobre plataforma reservada en la seva totalitat, amb doble via excepte entre Montesa i Rambla de Sant Just, tram de via única amb un apartador a la parada Hospital Sant Joan Despí | TV3. La línia té prioritat semafòrica parcial i electrificació amb cable aeri a 750 V cc. Els vehicles que cobreixen els serveis són els tramvies bidireccionals de 5 mòduls model Citadis 302 d'Alstom. El temps de trajecte per viatjar per la totalitat de la línia T3 és de 32 minuts per sentit.
La línia T3 inicia recorregut al costat oest de la plaça Francesc Macià de Barcelona, circulant per la terciana sud de l'avinguda Diagonal. El recorregut té 6 parades a la Diagonal i creua diverses vies importants de la ciutat com l'avinguda de Sarrià, el carrer Entença, el carrer Numància i la Gran Via de Carles III. Abans de la parada Zona Universitària el traçat gira 90 graus, creua el lateral i segueix pel carrer Adolf Florensa per l'interior del campus sud. La línia creua l'avinguda Doctor Marañón i segueix pel costat muntanya de l'avinguda de Xile. La línia passa per l'estació d'Ernest Lluch i enllaça directament amb la carretera de Collblanc. El trajecte entra a l'Hospitalet, on hi ha una única parada a Can Rigal. La línia ascendeix i entra a Esplugues pel carrer de Laureà Miró, amb dues parades abans de girar cap a l'avinguda de Cornellà a la parada Pont d'Esplugues. La línia inicia ara un descens, passant per les parades La Sardana i Montesa. Segueix un triangle de doble via a la intersecció de les avingudes de Cornellà i Baix Llobregat. La línia T3 gira cap a l'avinguda Baix Llobregat, finalitzant ben aviat la doble via. El traçat passa pel ramal tècnic d'enllaç directe amb la parada Llevant - Les Planes de la línia T2 i arriba a la parada Hospital Sant Joan Despí | TV3, amb una via d'apartador. La línia T3 segueix vorejant una zona verda pel carrer Sant Martí de l'Erm en via única, per girar cap a la rambla Modolell i un cop passada l'autopista B-23 per sota ascendir cap a la carretera Reial. A la parada Rambla de Sant Just es reinicia la doble via i inicia el descens fins a l'entrada de la ciutat de Sant Feliu, passant per les parades Walden i Torreblanca. La línia T3 finalitza a la parada Sant Feliu | Consell Comarcal.

 INCIDÈNCIES A LA LÍNIA T3 (via Twitter oficial TRAM)
HORARIS I INTERVALS DE PAS
LÍNIA T3 Dies feiners Dissabtes Diumenges i festius
 Interval de pas mitjà
Hora punta (7-10h) 12' 16' 20'
Bàsic (10-22h) 15' 16' 20'
 Primer i últim tramvia
Sentit St.Feliu | C.Comarcal 5:10
23:24 (2:00 dv) 
4:56
1:54
6:14
23:56
Sentit Francesc Macià  5:00
0:00 (2:00 dv)
4:55
2:0
0
5:07
0:00
Cercador d'horaris del TRAM oficial: www.tram.cat
Galeria fotogràfica de flickr del TRAM


  Retorn a Trambaix  
   
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional