Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TRAM > TRAMbesòs > Línia T5. Glòries - Gorg
Horaris dels trens de Catalunya


 
DESCRIPCIÓ I CARACTERÍSTIQUES DE LA LÍNIA T5
La línia T5 uneix la plaça de les Glòries de Barcelona amb el barri de Gorg de Badalona,  passant per la Gran Via, el barri del Besòs i Sant Adrià de Besòs. La línia T5 utilitza la xarxa de tramvia Sant Martí - Besòs, més popularment coneguda com a Trambesòs. La línia T5 va estrenar el seu primer tram entre Glòries i Besòs el 14 d'octubre de 2006. El 6 de maig de 2007 es prolongava fins a Sant Joan Baptista i finalment el 8 de setembre de 2007 a Gorg.
La línia T5 actual, Glòries - Gorg, té 7,0 km de longitud amb un ample de via de 1435 mm i 13 parades, 3 de les quals subterrànies. Circula sobre plataforma reservada amb doble via en la seva totalitat, excepte entre La Farinera i Can Jaumandreu que és de via única.  Entre Can Jaumandreu i Besòs el tramvia circula soterrat pel costat mar de la Gran Via, en un túnel totalment segregat. La línia té prioritat semafòrica parcial i electrificació amb cable aeri a 750 V cc. Els vehicles que cobreixen els serveis són els tramvies bidireccionals de 5 mòduls model Citadis 302 d'Alstom. El temps de trajecte per viatjar per la totalitat de la línia T5 és de 22 minuts per sentit.
La línia T5 inicia recorregut a l'avinguda Meridiana, a tocar de la plaça de les Glòries per la banda sud. El traçat volta en corba la plaça, deixa a la dreta les vies que es dirigeixen cap a la Diagonal i arriba a la parada de La Farinera. Sortint de la parada enfila el costat mar de Gran Via en via única. A Can Jaumandreu recupera la doble via. La línia a continuació baixa cap a un túnel ubicat al lateral mar de Gran Via, al mateix nivell dels cotxes del tronc central, circulant totalment segregat per 3 parades subterrànies. Sortint de Besòs la línia T5 surt de nou a la superfície i gira 135 graus cap a la carretera de Mataró i el carrer Alfons el Magnànim. El traçat torna a girar 90 graus a l'esquerra cap al carrer Cristóbal de Moura. Passada la parada de Parc del Besòs es passa pel triangle de doble via d'accés a la Rambla de la Mina. La línia T5 segueix recte per Sant Adrià, creua el riu Besòs i a l'avinguda de la Platja gira 90 graus per discórrer un tram amb les vies a cada costat del passeig central de vianants. Les dues vies tornen a ajuntar-se i giren per situar-se sota el viaducte de l'autopista C-32.  La línia T5 segueix per l'avinguda Marquès de Mont-roig de Badalona per les parades Sant Roc i Gorg, on finalitza trajecte.

 INCIDÈNCIES A LA LÍNIA T5 (via Twitter oficial TRAM)
HORARIS I INTERVALS DE PAS
LÍNIA T5 Dies feiners Dissabtes Diumenges i festius
 Interval de pas mitjà
Punta (7-10h) 16' 30' 30'
Matí (10-13h) 24'
Tarda (13-21h) 16'
 Primer i últim tramvia
Sentit Gorg 5:00
0:00 (2:00 dv)
5:00
2:00
5:00
2:00
Sentit Glòries 5:00
0:00 (2:00 dv)
5:00
2:00
5:00
2:00
Cercador d'horaris del TRAM oficial: www.tram.cat
Galeria fotogràfica de flickr del TRAM


  Retorn a Trambesòs  
   
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional