Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TRAM > TRAMbesòs > Línia T6. Glòries - Estació de Sant Adrià
Horaris dels trens de Catalunya


 
DESCRIPCIÓ I CARACTERÍSTIQUES DE LA LÍNIA T6
La línia T6 uneix la plaça de les Glòries de Barcelona amb l'estació de Rodaleis de Sant Adrià de Besòs, passant per la Gran Via, el barri del Besòs i el barri de la Mina. La línia T6 utilitza la xarxa de tramvia Sant Martí - Besòs, més popularment coneguda com a Trambesòs. La línia T6 es va posar en servei inicialment el 16 de juny de 2008, però no en el seu itinerari actual sinó entre Gorg i Estació de Sant Adrià, passant per la rambla de la Mina. El 20 de febrer de 2012 va modificar l'itinerari per passar a fer-lo tal com és actualment.
La línia T6 actual, Glòries - Estació de Sant Adrià, té 5,8 km de longitud amb un ample de via de 1435 mm i 11 parades, 3 de les quals subterrànies. Circula sobre plataforma reservada amb doble via en la seva totalitat, excepte entre La Farinera i Can Jaumandreu que és de via única. Entre Can Jaumandreu i Besòs el tramvia circula soterrat pel costat mar de la Gran Via, en un túnel totalment segregat. La línia té prioritat semafòrica parcial i electrificació amb cable aeri a 750 V cc. Els vehicles que cobreixen els serveis són els tramvies bidireccionals de 5 mòduls model Citadis 302 d'Alstom. El temps de trajecte per viatjar per la totalitat de la línia T6 és de 20 minuts per sentit.
La línia T6 inicia recorregut a l'avinguda Meridiana, a tocar de la plaça de les Glòries per la banda sud. El traçat volta en corba la plaça, deixa a la dreta les vies que es dirigeixen cap a la Diagonal i arriba a la parada de La Farinera. Sortint de la parada enfila el costat mar de Gran Via en via única. A Can Jaumandreu recupera la doble via. La línia a continuació baixa cap a un túnel ubicat al lateral mar de Gran Via, al mateix nivell dels cotxes del tronc central, circulant totalment segregat per 3 parades subterrànies. Sortint de Besòs la línia T6 surt de nou a la superfície i gira 135 graus cap a la carretera de Mataró i el carrer Alfons el Magnànim. El traçat torna a girar 90 graus a l'esquerra cap al carrer Cristóbal de Moura. Passada la parada de Parc del Besòs la línia T6 utilitza el triangle de doble via d'accés a la Rambla de la Mina i es situa una via a cada costat del passeig de vianants central. A la rambla hi ha una parada, la Mina. La línia T6 torna a utilitzar un altre triangle de doble via a la confluència de la Rambla de la Mina amb el carrer d'Eduard Maristany per seguir, compartint ara vies amb la línia T4. La línia T6 passa pel costat de les cotxeres del TRAM a la parada Port Fòrum i creua el pont sobre el riu Besòs just abans de finalitzar trajecte a Estació de Sant Adrià.

 INCIDÈNCIES A LA LÍNIA T6 (via Twitter oficial TRAM)
HORARIS I INTERVALS DE PAS
LÍNIA T6 Dies feiners Dissabtes Diumenges i festius
 Interval de pas mitjà
Punta (7-10h) 16' 30' 30'
Matí (10-13h) 24'
Tarda (13-21h) 16'
 Primer i últim tramvia
Sentit Estació de St.Adrià 6:14
22:00
7:18
22:03
7:18
22:03
Sentit Glòries 5:48
21:34
6:52
21:38
6:52
21:389
Cercador d'horaris del TRAM oficial: www.tram.cat
Galeria fotogràfica de flickr del TRAM


  Retorn a Trambesòs  
   
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional