Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Tren del Ciment > Història
Horaris dels trens de Catalunya
Història

Foto: FGC  A principis del segle XX, Eusebi Güell constitueix la Compañía General de Asfaltos y Portland Asland, i construeix una fàbrica de ciment a Castellar de n’Hug, a 32 km de l’estació més propera de ferrocarril.
 Per fer el transport, es va haver de construir una petita línia de ferrocarril industrial entre la fàbrica de ciment i l’estació de Guardiola de Berguedà, del ferrocarril de via estreta de Manresa a Berga i Guardiola.
 El servei de viatgers en aquesta línia es va inaugurar l’1 d’agost de 1914 entre Guardiola i la Pobla de Lillet, mentre que el tram de la Pobla de Lillet a Castellar de n’Hug no es va inaugurar fins 10 anys després, l’1 d’octubre de 1923.
 Els anys 20 van ser la millor època per al ferrocarril. En canvi, els anys 50, degut al creixement del transport per carretera, la línia va entrar en un període de decadència, i es va clausurar el 14 d’octubre de 1963.
 A partir de 1986 i fins a l’actualitat es realitzen algunes de les accions d’aquest llarg procés, que tindran com a resultat la recuperació de l’antiga línia de viatgers entre La Pobla de Lillet i Castellar de n’Hug.
 L’1 de juliol de 2005 entra en servei el nou Ferrocarril Turístic de l’Alt Llobregat que uneix La Pobla de Lillet amb el Museu del Ciment Asland, dins del terme municipal de Castellar de n’Hug.

 Inici Tren del Ciment
Història Estacions Traçat Trens Exposició FC Llobregat Un dia al FC
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional