Pàgina inicial Trenscat.cat

trenscat.cat la web dels trens de Catalunya

 L'apartador > trenscat Països Catalans > Catalunya Nord > CN3.Tren Groc > Bolquera-Eina

 

BOLQUERA-EINA

Bolquère-Eyne

parada facultativa


Situació de l'estació de Bolquera-Eina a la línia del Tren Groc El baixador de Bolquera-Eina està situat al PK 30,214 (comptat des de Vilafranca de Conflent) i a 1593 metres d'altitud. És el punt culminant de la línia del Tren Groc i de fet és l'estació més alta de tota la xarxa de la SNCF. Actualment no és més que un baixador amb parada facultativa tot i que antigament havia disposat de més vies. Avui dia, les instal·lacions es redueixen a una sola via amb andana a l'esquerra (mirant sentit Vilafranca). L'edifici de viatgers i el moll de mercaderies encara es conserven i estan situats també a la banda esquerra. L'edifici de viatgers és del tipus estandaritzat a la línia, de tres plantes.
+ informació Bolquera

Fotos del baixador i les seves proximitats
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Vista de l'edifici de viatgers del baixador de Bolquera-Eina (maig 2006) Façana a les vies del conjunt d'edifici dei viatgers i moll de mercaderies, tan típic de la línia (maig 2006) Una altra vista de les edificacions, amb l'edifici annex on hi havia hagut els serveis (maig 2006) Detall de la façana a les vies, amb el rètol d'estació i l'alçada d'aquesta sobre el nivell del mar (maig 2006)

Placa recordant als turistes que és l'estació més alta de la xarxa SNCF (maig 2006) Curiós i rarament simpàtic grafit en una de les portes tapiades del moll de mercaderies (maig 2006) Arribant al baixador de Bolquera-Eina des de Vilafranca (febrer 2006) Tren fent parada facultativa a l'alt baixador, envoltat de les neus hivernals (febrer 2006)

Tren Groc que ve de La Tor de Querol a punt de culminar la seva ascensió al coll de la Perxa (maig 2006) El tren circula entre paisatges de muntanya de gran bellesa (maig 2006) Passant per Bolquera sense fer-hi parada, en no haver ningú que l'haig sol·licitada (maig 2006) Iniciant el descens cap a Montlluís i Vilafranca de Conflent (maig 2006)

Pujant de Montlluís cap a Bolquera, passem un pas a nivell amb la carretera de Perpinyà, N-116 (febrer 2006) Pas a nivell amb la carretera que accedeix a Bolquera (febrer 2006) Circulant cap a Font-romeu un cop passat el baixador (febrer 2006) Vista de la composició entre un paisatge ben nevat (febrer 2006)

direcció La Tor de Querol

Índex Tren Groc

direcció Vilafranca de Conflent
< Font-romeu-Odelló-Vià Montlluís >

Pàgina inicial trenscat.cat

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs