Pàgina inicial Trenscat.cat

trenscat.cat la web dels trens de Catalunya

 L'apartador > trenscat Països Catalans > Catalunya Nord > CN3.Tren Groc > Montlluís-La Cabanassa

 

MONTLLUÍS-LA CABANASSA

Mont-Louis-la-Cabanasse


Situació de l'estació de Montlluís-La Cabanassa a la línia del Tren Groc L'estació de Montlluís-La Cabanassa està situada al PK 27,872 (comptat des de Vilafranca de Conflent) i a 1511 metres d'altitud. Disposa de tres vies, la general i dues desviades. D'aquestes tres vies, dues són per als trens de viatgers, quedant una andana central que serveix a ambdues vies. L'altra via és per a diversos serveis i pràcticament no s'utilitza; aquesta compta amb una petita via de topall al costat La Tor de l'estació. Les agulles per a les dues vies usades pels trens de viatgers són talonables i per tant els combois que van cap a Vilafranca sempre ho fan per la via 1 i els que van cap a La Tor ho fan per la via 2. L'edifici de viatgers està situat a l'esquerra de les vies (mirant sentit Vilafranca) i és de tres plantes. La planta baixa acull el vestíbul amb la taquilla i la sala d'espera. En l'antic moll de mercaderies, que està enganxat a l'edifici de viatgers hi ha uns lavabos. Completen les instal·lacions l'edifici on hi ha una sots-central elèctrica d'alimentació a la línia del Tren Groc.
+ informació Montlluís

Fotos de l'estació i les seves proximitats
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Vista de l'edifici de viatgers de l'estació de Montlluís-La Cabanassa (febrer 2006) L'altitud de l'estació, a 1511 metres sobre el nivell del mar (febrer 2006) Tren que va Font-romeu amb viatgers entusiastes, fent temps (febrer 2006) Rellotge de l'estació i sortida de les vies direcció La Tor de Querol (febrer 2006)

El Z106 remolca quatre cotxes més i està estacionat a la via 2 (febrer 2006) Vista frontal del mateix automotor a l'estació ceretana (febrer 2006) Imponent llevaneus apartada a la via 3 (febrer 2006) Andana amb un curiós rètol indicant la direcció dels trens (febrer 2006)

Una altra vista de la llevaneus, totalment necessària en aquesta línia (febrer 2006) Les pales per treure la neu són presents als dos costats (febrer 2006) Entre reflexos, els comandaments de la llevaneu (febrer 2006) Cua del tren que sortirà en pocs minuts fins a Font-romeu (febrer 2006)

L'entorn de l'estació és més que bonic (febrer 2006) Tren vist des de l'antic moll de mercaderies (febrer 2006) Abans d'arribar a l'estacio de Montlluís passem per un pont de pedra en corba sobre el riu Jardó (febrer 2006) Rètol indicant la proximitat d'una estació, altrament dita gare (febrer 2006)

Dures rampes per al tren en el seu ascens cap a Montlluís (febrer 2006) El paisatge recorda totalment a Suïssa (febrer 2006) Pujant cap a Bolquera, un cop passada l'estació de Montlluís (febrer 2006) Entorn hivernal per a un Tren Groc que va fins a Font-romeu (febrer 2006)

direcció La Tor de Querol

Índex Tren Groc

direcció Vilafranca de Conflent
< Bolquera-Eina Planès >

Pàgina inicial trenscat.cat

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.cat sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs