Pàgina inicial Trenscat.cat

trenscat.cat la web dels trens de Catalunya

 L'apartador > trenscat Països Catalans > Catalunya Nord > CN3.Tren Groc > La Guingueta d'Ix

 

LA GUINGUETA D'IX

Bourg-Madame


Situació de l'estació de La Guingueta d'Ix a la línia del Tren Groc L'estació de La Guingueta d'Ix està situada al PK 55,690 (comptat des de Vilafranca de Conflent) i a 1144 metres d'altitud. Disposa de tres vies, la general i dues desviades. D'aquestes tres vies, dues són per als trens de viatgers, quedant una andana central que serveix a ambdues vies. L'altra via és per a diversos serveis i pràcticament no s'utilitza. Les agulles per a les dues vies usades pels trens de viatgers són talonables i per tant els combois que van cap a Vilafranca sempre ho fan per la via 2 i els que van cap a La Tor ho fan per la via 1. L'edifici de viatgers està situat a la dreta de les vies (mirant sentit Vilafranca) i és de tres plantes. La planta baixa acull el vestíbul amb la taquilla, la sala d'espera i lavabos. També hi ha un edifici adossat a l'edifici de viatgers que era l'antic moll de mercaderies. Completen les instal·lacions l'edifici on hi ha una sots-central elèctrica d'alimentació a la línia del Tren Groc.
+ informació La Guingueta

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Vista de l'edifici de viatgers de l'estació de La Guingueta d'Ix (maig 2006) Interior de l'edifici de viatgers de l'estació guinguetesa (maig 2006) Porta d'accés a les andanes, amb la validadora estàndard (maig 2006) Façana a les vies de l'estació, amb les diverses edificacions (maig 2006)

Vista des de l'andana de la via 3, amb el moll de mercaderies (maig 2006) Detall de la inscripció amb l'altitud de l'estació (maig 2006) Típic rètol advertint que el tren ha de sortir un cop ho autoritza el cap de línia des de Vilafranca (maig 2006) Conjunt d'agulles a la sortida de l'estació cap a Vilafranca de Conflent (maig 2006)

Tren Groc procedent de La Tor de Querol entre un paisatge primaveral magnífic (maig 2006) El mateix Tren Groc entrant a la via 2 de l'estació de La Guingueta (maig 2006) A punt de fer parada, en un punt on força viatgers esperen el tren (maig 2006) El Tren fa parades força prolongades a les estacions. En aquesta línia l'estrès no existeix (maig 2006)

Iniciant de nou la marxa (maig 2006) Cua de la composició (maig 2006) El comboi passant per les agulles de sortida de l'estació (maig 2006) Enfilant cap a Oceja (maig 2006)

Una altra vista de l'edifici de viatgers (maig 2006) Suport del tercer carril, per on pren la corrent el Tren Groc (maig 2006) Detall d'una de les típiques palanca de canvi d'agulles de la Sncf (maig 2006) Detall d'una falca per evitar sortides inesperades de la via 3 (maig 2006)

direcció La Tor de Querol

Índex Tren Groc

direcció Vilafranca de Conflent
< Ur-Les Escaldes Sallagosa >

Pàgina inicial trenscat.cat

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.cat sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs