Pàgina inicial Trenscat.cat

trenscat.cat la web dels trens de Catalunya

 L'apartador > trenscat Països Catalans > Catalunya Nord > CN3.Tren Groc > Planès

 

PLANÈS

Planès

parada facultativa


Situació de l'estació de Planès a la línia del Tren Groc El baixador de Planès està situat al PK 25,223 (comptat des de Vilafranca de Conflent) i a 1373 metres d'altitud. Aquest punt sempre ha estat un petit baixador, força allunyat de la població al qual s'accedeix per un camí de terra. Les instal·lacions es redueixen a la via general amb una andana a la part esquerra la qual disposa d'un edifici que possiblement havia estat utilitzat com a edifici de viatgers. També hi ha altres edificacions auxiliars. Molt a prop del baixador, a 1 km direcció Vilafranca de Conflent hi ha una de les obres més espectaculars de la línia, com és el pont suspès Gisclard sobre el riu Tet. Aquest pont fa un total de 243 metres de llarg i es troba a 80 metres d'alçada sobre el llit del riu, amb un pendent de la via del 6%. El viaducte està format per dues columnes d'obra de 32 i 28 metres d'alt, separades entre elles 151 metres, d'on en surten dues pilones metàl·liques de 30 metres d'alçada.
+ informació Planès

Fotos del baixador i les seves proximitats
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Un tren circulant entre els boscos a la primavera. Al fons, les darreres cases de Montlluís (maig 2006) A l'hivern la via es cobreix de neu, molt especialment en aquesta zona obaga de la línia (febrer 2006) El Tren Groc s'amaga entre la vegetació (maig 2006) Un tren a la boca costat Montlluís del túnel de Planès, de 337 metres de llarg (febrer 2006)

Vista aèria del baixador de Planès, amb un tren passant-hi sense fer-hi parada (maig 2006) Vista hivernal 100% de l'andana del baixador (febrer 2006) Detall de l'andana des d'un tren que hi passa direcció Font-romeu (febrer 2006) Una composició de quatre cotxes sortint cap a Sautó i Vilafranca (maig 2006)

Pràcticament qualsevol punt de la línia és molt fotogènic (febrer 2006) Espectacular paisatge que empetiteix el tren. A l'esquerra el viaducte de Gisclard ja denota la seva presència (maig 2006) Vista des del tren passant pel pont suspès (febrer 2006) Una altra vista des del tren (febrer 2006)

Magnífica visió de l'extraordinari pont de Gisclard (maig 2006) El Tren Groc passant per un dels punts del trajecte més singulars (febrer 2006) Tren que va a Vilafranca deixant ja enrera el bonic pont suspès (maig 2006) Tren Groc baixant a bona velocitat direcció Vilafranca (juny 2009)

El pont Gisclard, en obres de reparació, amb un comboi del Tren Groc passant-hi (juny 2009) El Tren Groc passant per una de les espectaculars pilones (juny 2009) Un altre Tren Groc, aquest amb destinació La Tor de Querol, al pont Gisclard amb el magnífic entorn natural (juny 2009) Circulant entre el pont de Gisclard i el baixador de Planès (juny 2009)

direcció La Tor de Querol

Índex Tren Groc

direcció Vilafranca de Conflent
< Montlluís-La Cabanassa Sautó >

Pàgina inicial trenscat.cat

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs