Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  trenscat Països Catalans > Catalunya Nord > CN1.Línia Cervera-Perpinyà-Salses-França > Portvendres
CN1.Línia Cervera-Perpinyà-Salses-França
 PORTVENDRES
   Port-Vendres


Mostra un mapa més gran
L'estació de Portvendres es situa al sud del nucli urbà, a la zona més muntanyosa de la localitat costanera i al PK 497,3 de la línia Narbonne-Perpinyà-Portbou. La zona de vies és força àmplia, donat el ramal d'enllaç que existia amb l'important port marítim. Hi ha les dues vies generals amb una andana lateral que dóna servei a la via 1 i una de central entre les dues vies que únicament dóna servei a la via 2. Les dues andanes es troben comunicades a través d'un pas a nivell. Hi ha també quatre vies desviades i set vies mortes connectades pel costat Cervera. L'edifici de viatgers es situa a la dreta de les vies (mirant sentit Salses) i és de dues plantes, amb un annex d'una sola planta. La planta baixa acull la taquilla i sala d'espera, entre d'altres dependències. Completen les instal·lacions de Portvendres diversos molls de mercaderies que avui dia no s'utilitzen. Cal destacar de manera especial el ramal de mercaderies d'enllaç de l'estació amb el port, que si bé surt pel costat muntanya de les vies generals, a través d'un túnel i un pont passa per sota d'aquestes i arriba al nivell del mar, on existeix una platja de vies.

Fotos
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Edifici de viatgers de Portvendres (setembre 2005) Accés a les vies, amb reixat perquè ningú corrent vagi a parar a les vies (setembre 2005) Façana a les vies de l'estació de Portvendres (setembre 2005) Detall d'informació d'horaris (setembre 2005)

Tren procedent de Cervera que va a Narbonne estacionat a la via 2 de Porvendres (setembre 2005) Una altra vista de la RRR (setembre 2005) La locomotora 508626 amb decoració "en voyage" surt de Portvendres (setembre 2005) Una altra vista de la composició sortint de Portvendres cap a Cotlliure (setembre 2005)

Pas a nivell entre andanes (setembre 2005) Maquinària de via i obres (setembre 2005) Antic moll cobert (setembre 2005) Vagons tremuja estacionats en una de les vies de Portvendres (setembre 2005)

Locomotora de maniobres Y7242 estacionada a Portvendres (setembre 2005) Vista de les vies direcció Cervera. A la dreta el túnel del ramal cap al port (setembre 2005) L'estació de Portvendres des de l'extrem de l'andana costat Cervera (setembre 2005) Màquina de bitlleteria automàtica (setembre 2005)

Locomotora Sybic 26211 remolcant un tren de plataformes amb cisternes (setembre 2005) Cua del tren de mercaderies (setembre 2005) Vista de l'estació des de l'extrem de l'andana costat Perpinyà (setembre 2005) Palanques de canvis d'agulles (setembre 2005)

La locomotora 109301 remolca un tren TER cap a Portbou (setembre 2005) El tren TER amb material convencional efectua parada a Portvendres (setembre 2005) Cua del tren sortint cap a Banyuls, Cervera i Portbou (setembre 2005) Una locomotora Sybic, la 26145 remolca un tren de viatgers cap al sud (setembre 2005)

direcció Cervera M./Portbou Índex línia CN1 direcció Perpinyà/Narbonne
< Banyuls de la Marenda Cotlliure >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional