Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  trenscat > Franja de Ponent > FP1.Línia Almacelles-Montsó > Binèfar
FP1.Línia Almacelles-Montsó  
  Binèfar
Binefar
codi estació: 78302

R43 Lleida - Montsó - Zaragoza
   


Mostra un mapa més gran
L'estació de Binèfar (PK 138,3 de la línia Zaragoza-Barcelona) es situa al centre del nucli urbà. El tren va arribar-hi l'any 1861 amb la inauguració del tram de Lleida a Zaragoza. Les instal·lacions actuals consitexen en cinc vies passants, la general i quatre desviades, a més d'una via morta apartada de la resta connectada pel costat Zaragoza i que servia a la zona de mercaderies de l'estació. L'edifici de viatgers es situa a la dreta de les vies (mirant sentit Zaragoza) i és de dues plantes. Actualment es troba tancat i en molt mal estat, tot i que esporàdicament a la planta baixa s'hi pot situar un factor de circulació al despatx existent. Binèfar disposa de dues andanes, una a la via desviada més propera a l'edifici de viatgers i l'altra entre la via general i la via 2. L'enllaç entre les dues andanes es realitza a través d'un pas a nivell. Completen les instal·lacions de l'estació l'antic moll de mercaderies i l'aiguada per abastir les locomotores de vapor.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Edifici de viatgers de Binèfar (setembre 2008) Façana a les vies de l'edifici de viatgers. Al fons l'estació d'autobusos (setembre 2008) Detall del rètol de Binèfar (setembre 2008) Vista de l'edifici sota la marquesina de l'andana principal, en molt mal estat (setembre 2008)

Pas a nivell entre les dues andanes de l'estació (setembre 2008) L'andana de les vies 1 i 2 no es fa servir gaire ja que les males herbes s'hi acumulen (setembre 2008) Des del pas a nivell a la via general mirant cap a Lleida (setembre 2008) Vista del moll de mercaderies i la farinera al fons (setembre 2008)

Tren Estrella Galicia passant per Binèfar a tota velocitat cap a Lleida i Barcelona (setembre 2008) Cua de l'Estrella Galicia, format per una llarga quanitat de cotxes de viatgers (setembre 2008) Sortint cap a Lleida (setembre 2008) Detall del telèfon i armari amb falques per als vagons de mercaderies (setembre 2008)

Talgo Covadonga procedent de Barcelona i amb destinació Gijón passa a tota velocitat per Binèfar (setembre 2008) Cua del Talgo IV (setembre 2008) El tren s'allunya cap a Montsó-Riu Cinca, on efectuarà parada (setembre 2008) Panell electrònic de l'estació anunciant el tren Regional Lleida-Zaragoza Delicias, que passaria amb 10 minuts de retard (setembre 2008)

Unitat 448 arribant a Binèfar pel costat Lleida (setembre 2008) El tren elèctric deixa la via general i entra a la via 3 (setembre 2008) Circulant lentament per la via 3 abans de fer-hi parada (setembre 2008) Edifici de viatgers de Binèfar i unitat 448 reformada (setembre 2008)

El tren repren la marxa (setembre 2008) Antiga aiguada i unitat 448 (setembre 2008) El tren es reincorpora a la via general des de la via 3 i segueix cap a Zaragoza (setembre 2008) Panell electrònic anunciant un altre tren regional que té prevista la seva arribada 1 minut abans de l'hora oficial(!) (setembre 2008)

direcció Lleida Índex línia FP1 direcció Montsó/Zaragoza
< Tamarit-El Torricó Montsó-Riu Cinca >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional