Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  trenscat > Franja de Ponent > FP1.Línia Almacelles-Montsó > Tamarit-El Torricó
FP1.Línia Almacelles-Montsó  
  Tamarit-El Torricó
Tamarite-Altorricón
estació sense servei comercial


Mostra un mapa més gran
L'estació de Tamarit-El Torricó (PK 149,0 de la línia Zaragoza-Barcelona) es situa allunyada tant del nucli urbà de El Torricó (a 4 km) com de Tamarit de Llitera (a 11 km). Donada aquesta distància l'estació actualment no presta servei comercial ja que cap tren hi efectua parada. El tren va arribar-hi l'any 1861. Les instal·lacions actuals consisteixen en cinc vies passants, la general i quatre desviades, a més de dues vies mortes connectades pel costat Lleida i una petita via per a un carregador. L'edifici de viatgers es situa a la dreta de les vies (mirant sentit Zaragoza) i és de dues plantes. Actualment es troba tancat tot i que esporàdicament a la planta baixa s'hi pot situar un factor de circulació al despatx existent. Tamarit-El Torricó disposa de dues andanes, una a la via desviada més propera a l'edifici de viatgers i l'altra entre la via general i la via 2. L'enllaç entre les dues andanes es realitza a través d'un pas a nivell. La via 6 actualment acull un carregador de balast per a vagons tremuja. Completen les instal·lacions de l'estació l'antic moll de mercaderies.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Edifici de viatgers de Tamarit-El Torricó, tapiat per evitar vandalisme (setembre 2008) Detall de la placa amb el nom de l'estació en castellà (setembre 2008) L'edifici de viatgers té la seva dimensió més curta paral·lela a les vies, a la inversa del què és habitual (setembre 2008) Detall de la placa amb l'alçada sobre el nivell del mar de l'estació de la Llitera (setembre 2008)

Moll de mercaderies en estat semiruinós, via 1 i via general (setembre 2008) Vagons tremuja a la via 6 llestos per a ser carregats de balast (setembre 2008) Vista cap a Lleida des de l'andana de les vies 1 i 2 (setembre 2008) Detall de l'agulla cap a un carregador i bobina amb el cable per moure els vagons tremuja de la via 6 sense necessitat de locomotora (setembre 2008)

Una altra vista de la sortida cap a Almacelles i Lleida (setembre 2008) Vista general de l'estació de Tamarit-El Torricó (setembre 2008) Vagons tremuja i muntanya de balast a l'esquerra (setembre 2008) Detall d'un dels vagons tremuja amb el balast al fons (setembre 2008)

Unitat 448.002 entrant a Tamarit procedent de Zaragoza. Observeu la notable rampa de la via al fons (setembre 2008) El Regional Exprés passa a tota velocitat per l'estació amb destinació Lleida (setembre 2008) L'única 448 de 2 cotxes s'allunya cap a Almacelles i Lleida (setembre 2008) Una altra vista del tren a la sortida de l'estació de la Franja (setembre 2008)

   
Via 5, una via morta que queda apartada de la resta (setembre 2008) El moll de mercaderies (setembre 2008)    

direcció Lleida Índex línia FP1 direcció Montsó/Zaragoza
< Almacelles Binèfar >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional