Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  trenscat > Franja de Ponent > FP2.Línia Faió-Casp > Casp
FP2.Línia Faió-Casp  
  Casp
Caspe
codi estació: 71204

R42 Barcelona - Casp - Zaragoza
 
 


Mostra un mapa més gran
L'estació de Casp (PK 453,0 de la línia Barcelona-Madrid) es situa al nord del nucli urbà. El tren va arribar-hi l'any 1893 des de Faió. Les instal·lacions actualment consisteixen en cinc vies, la general, dues desviades i dues vies mortes. L'edifici de viatgers es situa a l'esquerra de les vies (mirant sentit Zaragoza) i és de dues plantes amb dimensions més generoses que la resta d'edificis de la línia. A la planta baixa hi ha una sala d'espera i el despatx per al cap d'estació, entre d'altres dependències. Hi ha dues andanes, una adjacent a l'edifici de viatgers que també serveix a una de les vies mortes i un andana entre la via general i la desviada més propera a l'edifici de viatgers. L'enllaç entre les andanes es fa a través de dos passos a nivell. Completen les instal·lacions de l'estació una àmplia zona d'aparcament de vehicles, dos antics dipòsits d'aigua, un moll cobert, un moll descobert i una sots-central elèctrica. A més, hi ha altres dependències ferroviàries repartides per l'entorn de l'estació.

Fotos de l'estació i les seves proximitats
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Edifici de viatgers de Casp façana costat població (agost 2008) Una altra vista de la façana costat població de l'estació (agost 2008) Curiosa placa agraïnt la reurbanització de l'entorn de l'estació... (agost 2008) Portes d'entrada a l'edifici de viatgers (agost 2008)

Panells d'informació i taquilla en la qual no venien bitllets (agost 2008) Accés a les vies i sala d'espera (agost 2008) Façana a les vies de l'estació, amb els rètols amb el nom i placa del centenari (agost 2008) Via morta a l'antiga zona de mercaderies amb diverses dresines d'electrificació (agost 2008)

Curiós rètol de fusta (agost 2008) Les vies mirant cap a Zaragoza (agost 2008) Via morta i estreta andana amb el convent de Santo Domingo observant-ho tot (agost 2008) Tren carboner carregat procedent de Tarragona entra a Casp per via desviada (agost 2008)

La 250.027 remolca el carboner fins a Samper, per a la central tèrmica d'Andorra (agost 2008) El mercaderies esperant encreuament a la via 3 de l'estació de Casp (agost 2008) Unitat 448 reformada entra a l'estació també per via desviada (agost 2008) Avançant lentament per la via 2, sota una asfixiant calor estiuenca (agost 2008)

A punt de fer parada a l'estació de Casp en un servei Zaragoza Delicias-Barcelona Estació de França (agost 2008) El cap d'estació dóna la sortida amb banderí i xiulet al tren de viatgers (agost 2008) La 448.027 surt cap a Favara, Nonasp, Faió, Móra la Nova, Reus, Tarragona i Barcelona (agost 2008) El mercaderies un cop té via lliure prossegueix el seu viatge cap a l'interior (agost 2008)

Curiosa bàscula que encara es conserva a l'andana principal de l'estació (agost 2008) Detall del pas a nivell entre vies amb la ja coneguda senyalització d'advertiment (agost 2008) Dresina d'electrificació estacionada en una via morta de Casp (agost 2008) Pont metàl·lic a la sortida de Casp cap a Faió sobre l'antiga llera del riu Guadalope (agost 2008)

direcció Faió/Reus/Barcelona Índex línia FP2 direcció Zaragoza
< Favara de Matarranya Chiprana >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional