Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  trenscat > Franja de Ponent > FP2.Línia Faió-Casp > Favara de Matarranya
FP2.Línia Faió-Casp  
  Favara de Matarranya
Fabara
codi estació: 71206

R42 Barcelona - Casp - Zaragoza
   


Mostra un mapa més gran
L'estació de Favara de Matarranya (PK 470,6 de la línia Barcelona-Madrid) es situa al nord del terme municipal, a més de 7 km del nucli urbà, al costat de la carretera A-1411. El tren va arribar-hi l'any 1893 des de Faió. Les instal·lacions actualment consisteixen en únicament dues vies, la general i la desviada, si bé fins fa poc havia disposat de tres vies desviades més. L'edifici de viatgers es situa a l'esquerra de les vies (mirant sentit Zaragoza) i és de dues plantes. A la planta baixa hi ha una sala d'espera i el despatx per al cap d'estació, entre d'altres dependències. Favara disposa de dues andanes, una al costat de l'edifici de viatgers i una altra entre la via desviada i la via general. L'enllaç entre les dues andanes es fa mitjançant un pas a nivell. A un dels laterals de l'edifici de viatgers hi ha un espai destinat a parada de bus que disposa d'una petita marquesina amb banc per a refugiar els viatgers de les inclemències meteorològiques. Completen les instal·lacions de l'estació de Favara una zona d'aparcament per a vehicles, un espai reservat per al bus i una sots-central elèctrica. A més, encara es conserva un antic moll cobert de mercaderies i altres edificacions auxiliars, testimonis d'una altra època ferroviària.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Conjunt d'edificacions de Favara de Matarranya, des de la carretera A-1411 (agost 2008) Façana de l'edifici de viatgers, actualment tapiada (agost 2008) Espai teòricament reservat per a autobusos que no hi ha i minusvàlids (agost 2008) Detall dels rètols de Favara a la façana a les vies de l'estació (agost 2008)

Sots-central elèctrica que alimenta la línia ferroviària (agost 2008) Túnel al costat Faió de l'estació (agost 2008) Pas a nivell entre les dues andanes (agost 2008) L'estació vista des del costat Casp (agost 2008)

Túnel a la sortida cap a Casp (agost 2008) Façana a les vies de l'edifici de viatgers de Favara de Matarranya (agost 2008) Una altra vista de la sots-central, amb la via per la qual havien entrat els materials (agost 2008) L'estació vista des del costat Faió (agost 2008)

Interior de la sala d'espera, amb la taquilla. La foscor de la sala i la fresca que hi fa contrasta amb l'extenuant calor de l'exterior (agost 2008) Unitat 444 en servei Catalunya Exprés entrant a Favara per via desviada (agost 2008) El tren de viatgers a punt de fer parada a la via 2 de l'estació (agost 2008) Unitat 444.002 estacionada a Favara de Matarranya (agost 2008)

El cap d'estació dóna la sortida al tren (agost 2008) La unitat surt de Favara amb destinació Zaragoza-Delicias (agost 2008) La 444.002 es reincorpora a la via general. La propera parada serà Valdepilas i Casp (agost 2008) Vista general de l'estació des de sobre d'un túnel situat al costat Faió (agost 2008)

direcció Faió/Reus/Barcelona Índex línia FP2 direcció Casp/Zaragoza
< Nonasp Casp >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional