Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  trenscat > Franja de Ponent > FP2.Línia Faió-Casp > Nonasp
FP2.Línia Faió-Casp  
  Nonasp
Nonaspe
codi estació: 71207

R42 Barcelona - Casp - Zaragoza
   


Mostra un mapa més gran
L'estació de Nonasp (PK 479,9 de la línia Barcelona-Madrid) es situa al nord del nucli urbà, a l'altre costat del riu Matarranya. El tren va arribar-hi l'any 1893 des de Faió. Les instal·lacions actualment consisteixen en tres vies, la general i una desviada a cada costat d'aquesta. L'edifici de viatgers es situa a l'esquerra de les vies (mirant sentit Zaragoza) i és de dues plantes. A la planta baixa hi ha una sala d'espera i el despatx per al cap d'estació, entre d'altres dependències. Nonasp disposa de dues andanes, una al costat de l'edifici de viatgers i una altra entre la via desviada més propera a l'edifici de l'estació i la via general. L'altra via desviada no disposa d'andana. L'enllaç entre les dues andanes es fa mitjançant un pas a nivell. A l'andana principal hi ha una marquesina amb un banc on els viatgers poden esperar el seu tren. Completen les instal·lacions de l'estació de Nonasp un aparcament per a vehicles, un espai reservat per al bus i un antic dipòsit d'aigua que encara es conserva.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Arribant a l'edifici de viatgers de Nonasp. Els entorns s'han remodelat recentment (agost 2008) Una altra vista de l'edifici de viatgers, façana a la població (agost 2008) Façana a les vies de l'edifici de viatgers de l'estació (agost 2008) Detall dels rètols de Nonasp (agost 2008)

Detall dels bancs instal·lats davant l'edifici de viatgers (agost 2008) Únic pas a nivell entre les andanes (agost 2008) Via desviada vista des del pas a nivell (agost 2008) Marquesina per refugiar els viatgers instal·lada recentment i caseta d'enclavaments (agost 2008)

Vies de sortida cap a Favara i Casp (agost 2008) Extrem de l'andana costat Faió i Reus (agost 2008) Vista de la disposició de vies i andanes, que es repeteix en moltes estacions de la línia de Reus a Zaragoza (agost 2008) Dipòsit d'aigua i poble de Nonasp (agost 2008)

Tren de mercaderies encapçalat per una 250 entrant a Nonasp pel costat Casp (agost 2008) El mercaderies entra per via desviada perquè ha d'esperar encreuament (agost 2008) El tren a la via 3 de l'estacio de Nonasp avançant lentament (agost 2008) La 250.027 remolca el mercant per les vies de l'estació de la Franja (agost 2008)

Composició mixta de mercaderies (agost 2008) Encreuament de trens de mercaderies a l'estació de Nonasp (agost 2008) El mercant que va direcció Casp avança per la via general mentre l'altre s'espera a una via desviada (agost 2008) Encreuament d'un tren carboner i un tren TECO (agost 2008)

Cua del tren TECO sortint de Nonasp i dirigint-se cap a Casp (agost 2008) Sortint cap a Favara, Casp i Zaragoza (agost 2008) El tren carboner anant de buit d'Andorra cap al Port de Tarragona (agost 2008) Carboner sortint cap a Faió, Móra, Reus i Tarragona (agost 2008)

Tren carboner entrant a Nonasp pel costat Casp (agost 2008) Carboner amb la 250.001 circulant de buit per la via general de Nonasp (agost 2008) El mercant vist des de l'andana principal de l'estació (agost 2008) El tren enfilant la corba de sortida de l'estació cap a Faió (agost 2008)

direcció Faió/Reus/Barcelona Índex línia FP2 direcció Casp/Zaragoza
< Faió-La Pobla de Massaluca Favara de Matarranya >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional