Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Funiculars i telefèrics > Funicular del Tibidabo > Nou Funicular del Tibidabo (2021) > Tibidabo
Horaris dels trens de Catalunya
Nou Funicular del Tibidabo. Cuca de Llum 2021
Tibidabo
Estació superior
correspondència: 111
L’estació superior del funicular, Tibidabo, es troba al cim de la muntanya del Tibidabo al municipi de Barcelona, a la comarca del Barcelonès i a 501 metres d’altitud. L’estació es troba just a l’entrada principal al parc d’atraccions, davant de la basílica del Sagrat Cor, i es va posar en servei el 29 d’octubre de 1901. L’estació original tenia un edifici de característiques similars al de l’estació inferior. El 1922 es va reformar per ampliar la nau de les andanes i permetre l’estacionament dels nous combois prolongats a dos cotxes. L’estació superior del funicular va ser modificada com a conseqüència de la remodelació del Parc d’atraccions a la dècada dels anys 1960, construint l’edifici en el qual s’ubica actualment. Entre 2019 i 2021 es va remodelar de nou l'estació per acollir el nou funicular denominat Cuca de Llum.
L’estació superior del funicular del Tibidabo es troba en un el conjunt d’edificacions situat al voltant de la plaça del Tibidabo, a l’accés del parc d’atraccions. El vestíbul de l’estació superior disposa d'una sala amb tres barreres tarifàries de control d'acccés a les andanes. L'accés al vestíbul es fa des de la plaça del Tibidabo i s’inclou en un edifici de planta baixa, envoltada per una porxada d’arcs de mig punt, on també hi ha la sala de màquines de funicular. Actualment la resta de l’edifici està ocupat pel punt d’informació del parc, la botiga, per on es produeix la sortida dels passatgers i dos dels serveis públics del parc. Adjacent a aquest edifici es troba la via amb andanes laterals dotades de portes d'andana. Les andanes són esglaonades, semisoterrades i protegides per una coberta esglaonada que s’adapta a la pendent de la via i que esdevé una de les terrasses del parc, damunt de la qual s’ubica la nòria. Les andanes estan envoltades d’altres edificacions semisoterrades que contenen sales d’instal·lacions i l’atracció del ferrocarril aeri inaugurat el 1915 (actualment l’Embruixabruixes). Des de 2021 al costat vall de l'andana per a la pujada de viatgers, situada al costat esquerre de la via, hi ha un ascensor que puja directament fins a una de les terrasses del parc d'atraccions. Aquest accés a través de l'ascensor disposa d'una barrera tarifària específica, coberta per un marquesina.

FOTOS
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Edifici d'accés al funicular des de la plaça del Tibidabo (juny 2021) Entrada al funicular del Tibidabo (juny 2021) Vestíbul de l'estació amb les barreres tarifàries de control d'accés a les andanes (juny 2021) Una altra vista del vestíbul de l'estació superior un cop passada la línia de peatge (juny 2021)

Barrera tarifària de control d'accés específic per a l'ascensor que baixa d'una de les terrasses del Tibidabo a l'andana de l'estació del funicular (juny 2021) Vista de l'estació superior, la nòria (Giradabo) i l'ascensor per entrar a l'andana per a persones amb mobilitat reduïda (juny 2021) Andanes de l'estació superior del funicular amb les portes d'andana (juny 2021) Andana per baixar dels combois, ubicada al costat dret de la via (juny 2021)

Vehicle número 2, de color gris-blanc exterior, a l'estació del Tibidabo (juny 2021) La Cuca de Llum estacionada a l'estació del Tibidabo (juny 2021) Andana esglaonada per accedir a la Cuca de Llum (juny 2021) Final de la línia de la Cuca de Llum al Tibidabo (juny 2021)

La Cuca de Llum de color vermell exterior, estacionada a l'estació del Tibidabo (juny 2021) El comboi inaugural descendent a punt de sortir del Tibidabo amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (juny 2021) Vista de la Cuca de Llum estacionada a l'estació superior del funicular (juny 2021) Vista des del frontal del vehicle 2 a l'estació superior del funicular (juny 2021)

< Part alta del traçat
Nou Funicular del Tibidabo
 
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional