Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Funicular de Gelida > Gelida Estació Inferior
Horaris dels trens de Catalunya
Adaptada a persones amb mobilitat reduïda  
zona tarifària 3B
Rodalies de Catalunya  

Gelida Estació Inferior es troba al PK 0,000 de la línia del funicular de Gelida, a una cota de 86 metres sobre el nivell del mar. Enllaça de manera directa amb l’andana de la via 2 de l’estació de Gelida de la línia de via ampla de Tarragona a Barcelona per Vilafranca del Penedès, amb l’edifici de viatgers ubicat a uns 50 metres. L’estació inferior del funicular està formada per un edifici que acull la via única del funicular i una andana al costat esquerre, esglaonada al costat de la via però amb una rampa a l’altre per permetre l’accés directe a l’única porta de viatgers dels cotxes. L’estació també té un panell amb informació del servei, dos bancs i una validadora de bitllets. Una tanca separa l’andana i la via, amb una porta manual que obre i tanca l’agent del funicular. Originàriament, el 1924 l’estació inferior es va construir com a un cobert de fusta obert per dos costats i teulada a dues aigües, fins que anys més tard es van construir totes les parets laterals.

Fotos
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Senyalètica de FGC per indicar el funicular de Gelida a l'estació de Rodalies (abril 2019) L'edifici de l'estació inferior queda camuflat darrere la vegetació respecte l'estació de Rodalies de Gelida (abril 2019) Vista general de l'edifici de l'estació inferior del funicular (abril 2019) Accés a Gelida Estació Inferior (abril 2019)

Rampa d'accés fins al punt de parada dels cotxes del funicular (abril 2019) Cotxe I a l'estació inferior, sense admetre passatge (abril 2019) Els rombes característics de FGC són presents al funicular de Gelida des de la renovació realitzada el 2019 (abril 2019) Botó d'aturada d'emergència (abril 2019)

Una altra vista de la rampa d'accés a l'edifici de Gelida Estació Inferior (abril 2019) Vista de la via i l'estructura de l'edifici de l'estació. Es pot veure el carril que carrega les bateries dels cotxes per a l'enllumenat i calefacció (abril 2019) L'agent que viatja en el cotxe del funicular obre la porta de manera manual (abril 2019) Funicular i validadora de bitllets. El funicular està integrat en el sistema tarifari (abril 2019)

Cotxe II a l'estació inferior del funicular de Gelida esperant un nou servei (abril 2019) Vista de l'edifici de l'estació inferior del funi des de l'aparcament de l'estació de Rodalies (abril 2019) Cotxe del funicular iniciant l'ascens cap al poble de Gelida (abril 2019) Gelida Estació Inferior vista des de la via del funicular (abril 2019)

 
A Gelida Superior
 Traçat. Part baixa
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional