Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
 Trens de Catalunya > FGC > Línia Llobregat-Anoia > Aeri Olesa-Esparreguera > Estació d'Olesa de Montserrat
Aeri Olesa de M.-Esparreguera
Estació d'Olesa de Montserrat
serveis de l'estació:  Estació adaptada a PMR Pàrquing Taxi Aparcament per a bicicletes  
zona tarifària:
correspondències:  FGC S4 Barcelona - Olesa de Montserrat R5 Barcelona - Martorell-Central - Manresa   Bus urbà

L'estació d'Olesa de Montserrat de l'aeri consisteix en un edifici de planta rectangular. L'accés a l'edifici es fa des de l'avinguda Can Sedó mitjançant una porta de doble fulla de vidre o bé des del mateix pas soterrat entre andanes que enllaça directament amb els trens de la línia Barcelona-Manresa. Des del pas soterrat es puja mitjançant un ascensor de doble embarcament a 90º o bé una escalinata per un acollidor annex envidriat de l'edifici. A l'accés des de l'avinguda Can Sedó hi ha dues màquines de venda de bitllets (MAEs), a més de tres barreres tarifàries, una d'elles adaptada a PMR. En aquest mateix nivell també hi ha una sala de control de l'aeri, un banc d'espera i l'andana central protegida mitjançant portes de vidre per tal d'accedir a les cabines. En un nivell superior hi ha tota la maquinària que fa moure l'aeri, ja que l'estació olesana és l'estació motriu.


Fotos 
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
 Vista exterior de l'edifici de l'estació d'Olesa de l'aeri (octubre 2005)  Per primer cop a Olesa, un rètol amb el logo del Metro del Baix Llobregat (octubre 2005)  Entrada a l'estació des de l'avinguda Can Sedó (octubre 2005)  Curiosa indicació al pas que enllaça l'estació de tren amb la del telefèric: "Aeri a Barcelona"(!) (octubre 2005)

 Des del pas soterrat entre andanes també s'arriba a l'estació del telefèric (octubre 2005) Vista general de l'estació olesana des de les barreres tarifàries (octubre 2005)   Una altra vista de les barreres tarifàries, amb les MAEs al fons (octubre 2005) Detall d'una MAE olesana amb bitllets senzills a Esparreguera (octubre 2005) 

 Placa amb zones per anar a estacions des d'Olesa. Destaca Esparreguera on cal un bitllet de 1 zona (octubre 2005)  Agradable accés a l'annex envidriat de l'estació, on hi ha un ascensor i una escalinat per accedir al pas soterrat que duu als trens (octubre 2005)  Vista exterior de l'annex envidriat de l'edifici de l'aeri d'Olesa (octubre 2005)  Detall de la botonera de l'ascensor que puja del pas soterrat a l'estació. Curiosament, en lloc de posar "Aeri" posa "Telefèric" (octubre 2005)

 Entrant a l'estació des del pas soterrat (octubre 2005)  La cabina 2 estacionada a Olesa, a l'espera de viatgers (octubre 2005)  Les cabines guanyen velocitat molt ràpidament (octubre 2005) Cabina 2 amb el monitor informant dels horaris de l'aeri (octubre 2005) 

 A través del vidre amb els logos de FGC (octubre 2005)  A l'estació de l'aeri també s'informa de les properes sortides de trens de la línia Barcelona-Manresa (octubre 2005)  Cabina 1 entrant amb suavitat a l'estació olesana (octubre 2005) Banc d'espera i sala de control de l'aeri (octubre 2005) 

 Entrant a l'estació plena de gom a gom des dalt una cabina (octubre 2005)  Nou ascensor a l'andana de les vies 2 i 4 pel pas soterrat i aeri (octubre 2005)  Força viatgers esperant accedir a la cabina 1 (octubre 2005) El telefèric vist des dels vidres de l'estació inferior (octubre 2005) 

 
Direcció Esparreguera
D'Olesa de M. a la P5
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional