Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
 Trens de Catalunya > FGC > Línia Llobregat-Anoia > Ramals de mercaderies > Ramal Martorell-Solvay
 Ramal Martorell-Solvay

Traçat del ramal
Foto aèria: ICC
 
El ramal de mercaderies de Martorell-Central a Solvay parteix d'aquesta primera estació. Al costat Martorell-Enllaç de Martorell-Central ja en surt una via desviada de la via 2 (la general direcció Barcelona), passant per Central sense andana. Segueix el traçat de les vies generals però no s'enfila a buscar el pont del riu Llobregat sinó que passa pel costat de les vies d'ample ibèric. Seguidament i passat un escapament de seguretat, comença un tram de via dotat de tres carrils, de manera que hi poden passar tant trens de renfe (ample de via 1668mm) com de FGC (ample de via 1000mm). La via baixa i passa per sota les dues generals que van a Barcelona i descriu una corba a l'esquerra. Ben aviat s'ajunta amb una altra via dotada de tres carrils que surt de la via 1 de FGC (la general direcció Manresa/Igualada). A continuació passa per sota la futura línia d'alta velocitat entre Lleida i Barcelona per entrar ja a l'empresa Solvay. Unes vies només d'ample ibèric surten cap a l'esquerra mentre que un conjunt de sis vies de tres carrils entra a la factoria. En aquesta llarga platja de vies s'hi fan les maniobres de descàrrega dels trens de sal de FGC que vénen de Súria a càrrec de dues locomotores de la sèrie 700/1000, a més d'altres maniobres amb vagons de via ampla.
Fotos
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
La 254.01 remolca el saler buit per la via sense andana de Martorell-Central (agost 2005) El saler circulant per la via que s'uneix a la via 2 (agost 2005) Un tren de renfe sortint del ramal de Solvay (desembre 2004) Un tren de mercaderies de renfe pel tram de 3 carrils del ramal de Solvay (maig 2005)

Via de tres carrils que enllaça el ramal amb la via 1 (maig 2005) Saler que ve de Súria a la llarga corba des de la via 2 a l'entrada de Solvay (març 2005) Cua del tren saler entrant a la platja de vies de la factoria Solvay (març 2005) Vista general de les instal·lacions de Solvay, amb el riu Llobregat (agost 2005)

La platja de vies de Solvay, dotades de tres carrils, amb un saler encara per acabar de descarregar (agost 2005) La locomotora 1003 està destinada a maniobres a Solvay, tant per vagons de FGC com per a vagons de renfe (agost 2005) A l'esquerra el bolcador de vagons de la sèrie 63000 per tal de descarregar-los de sal. A la dreta la locomotora 701 (agost 2005) Darrere uns vagons de via ampla de Teifer s'acumula una gran muntanya de sal (agost 2005)

Retorn a Ramals mercaderies

Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional