Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
 Trens de Catalunya > FGC > Línia Llobregat-Anoia > Ramals de mercaderies > Ramal Martorell-Solvay
 Ramal Sant Boi-Port

Traçat del ramal
Foto aèria: ICC
 
El ramal de mercaderies del Port de Barcelona surt un cop passada l'estació de Sant Boi, direcció Barcelona, després de passar un pont sobre el riu Llobregat. De la via 2 en surt la línia, la qual ben aviat passa per sota la carretera C-245. El traçat segueix ara el curs del riu Llobregat i també la Ronda Litoral. La línia segueix baixant cap al Port i circula per sota l'autovia de Castelldefels. A continuació es passa per un túnel artificial de 471 metres de llarg sota la línia de via ampla de Barcelona a Tarragona i força més endavant per sota la carretera del Prat de Llobregat a Mercabarna, per un túnel aquest cop de 104 metres de llarg. La via arriba a l'apartador de la Zona Franca, format per dues vies de 477 metres de longitud i amb un pas a nivell sense barreres però amb avisos lluminosos i acústics a l'inici de l'apartador pel costat Sant Boi. El traçat gira a l'esquerra i deixa l'antiga llera del riu Llobregat per trobar-se amb vies d'ample ibèric que serveixen diverses zones de la Zona Franca. A partir d'aquí comença un tram de tres carrils durant vora uns 4 km. Les vies d'ample mètric es tornen a separar doncs de la de via ampla i després de circular pel mig del Passeig de Can Tunis, arriba a l'estació de Barcelona-Port. Aquesta estació té un edifici i un total de cinc vies.
Fotos
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
El tren potasser a l'agulla d'entrada a l'apartador de la Zona Franca (febrer 2005) Pas a nivell sense barreres amb el tren de potassa franquejant-lo (febrer 2005) Vista de la cua del tren potasser, circulant cap a Barcelona-Port (febrer 2005) Trànsit de vehicles al pas a nivell de la Zona Franca (febrer 2005)

La via discorre per la carretera de Circumval·lació (agost 2005) La via s'escola entre l'entramat industrial (agost 2005) La via pel bellmig del Passeig de Can Tunis (agost 2005) Vista general amb el Port i l'estació (agost 2005)

Barcelona-Port des del Castell de Montjuïc (agost 2005) Una 700 i l'edifici de l'estació de Barcelona-Port (agost 2005) Vagons 62000 i locomotora 706 (agost 2005) Instal·lació de descàrrega de potassa (agost 2005)

   
Vagons de potassa vistos entre la vegetació (agost 2005) Les vies arribaven fins al moll 22 (agost 2005)    

Retorn a Ramals mercaderies

Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional