Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
 Trens de Catalunya > FGC > Línia Llobregat-Anoia > Estacions > Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu de la Barca
serveis de l'estació:  Estació adaptada a PMR Pàrquing Aparcament per a bicicletes WC    
zona tarifària:
correspondències: Bus urbà


Mostra un mapa més gran

L'estació de Sant Andreu de la Barca actual (PK 21,85) va inaugurar-se el 20 de novembre de 2001. L'antiga estació de Sant Andreu de la Barca va funcionar des de l'any 1912 però degut a les molèsties que ocasionava el pas dels trens pel mig de la ciutat va fer que es soterrés la línia, eliminant quatre passos a nivell i desdoblant la línia. Així doncs, la nova estació de Sant Andreu de la Barca és una estació subterrània formada per dues vies i una andana central. L'estació disposa de dos accessos, un per cada extrem, si bé només s'usa el del costat Martorell quedant l'altre com a sortida d'emergència. Hi ha un edifici de viatgers situat al nivell del carrer, dotat de les màquines de venda de bitllets (MAEs) i un bar. A un nivell inferior és on hi ha l'andana, a l'inici de la qual es troben les portes de control d'accés. Per enllaçar el vestíbul superior amb l'andana hi ha escales, una escala mecànica i un ascensor, quedant l'estació totalment adaptada a persones amb mobilitat reduïda (PMR). Completen les instal·lacions un ampli aparcament a l'exterior, situat justament sobre les vies soterrades.


Fotos 
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Exteriors de l'estació de Sant Andreu de la Barca (agost 2005) Façana costat Barcelona de l'edifici de viatgers de l'estació (agost 2005) Aparcament just a sobre de l'estació soterrada (agost 2005) Façana posterior de l'estació. Encara es nota l'antic traçat exterior (agost 2005)

Portes d'entrada a l'estació (agost 2005) El vestíbul, amb els plafons d'informació i les MAEs (agost 2005) El vestíbul amb les escales per baixar a l'andana a l'esquerra (agost 2005) Indicador de propera sortida i cendrer (agost 2005)

Escales i escales mecàniques enllacen vestíbul i andana (agost 2005) També hi ha un ascensor, de manera que l'estació està adaptada (agost 2005) Portes de control d'accés a l'andana (agost 2005) Primers metres d'andana un cop superades les portes (agost 2005)

Un S7 a punt de sortir cap a la seva última estació, El Palau (febrer 2005) Vista general de l'estació subterrània, des del costat Barcelona (febrer 2005) A l'extrem oposat de l'entrada hi ha una sortida d'emergència (febrer 2005) Nivell al carrer de la sortida d'emergència de l'estació (agost 2005)

R5 amb destinació Barcelona fa parada a la via 2 (febrer 2005) La primera de les 213 en servei R6 a Barcelona fent parada (agost 2005) Sortint de l'estació (agost 2005) S8 que ve de Martorell entrant a Sant Andreu de la Barca (agost 2005)

La 213.03 en servei S8 a Martorell a punt de sortir (agost 2005) Rètol de l'estació, mampares per resguardar dels corrents d'aire i indicador de proper tren (agost 2005) Una altra vista de l'andana, amb un plafó d'informació de la línia (agost 2005) Extrem de l'andana central, costat Barcelona (agost 2005)

Una 213 entra ràpidament a l'estació procedent de Barcelona (agost 2005) La unitat 213.18 "Abrera" en un servei de la línia S7 a El Palau (agost 2005) 213.14 cobrint un R5 a Barcelona. Fins a Sant Boi no pararà de nou (agost 2005) Un R5 a la via 1. Observeu la pantalla de l'entretrentv (agost 2005)

 Direcció Barcelona
Pallejà
Direcció Martorell/Manresa/Igualada
El Palau
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional