Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Barcelona-Vallès > Línies > Línia L6
Horaris dels trens de Catalunya


 DESCRIPCIÓ I CARACTERÍSTIQUES DE LA LÍNIA L6
La línia L6 de la línia Barcelona- Vallès dels FGC uneix la plaça Catalunya i el passeig Reina Elisenda de Barcelona per Gràcia i Sarrià. La línia té els seus orígens en el Ferrocarril Sarrià-Barcelona; el tram entre Pl.Catalunya i Sarrià es va posar en servei el 1863 mentre que el ramal fins a Reina Elisenda va obrir-se el 1974. El 1979 s'integrava la xarxa a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i el 1996 es creava el Metro del Vallès i els serveis a Reina Elisenda passaven a denominar-se línia U6, a partir de 2003 línia L6 per unificar la nomenclatura amb les línies de metro de Barcelona. La línia L6 actual té 5,2 km amb un ample de via de 1.435 mm i 9 estacions, totes subterrànies. Disposa de doble via en tot el seu recorregut i electrificació a 1500 V cc. Els trens que cobreixen la línia L6 actualment són  les unitats 112 i 113, de manera indistinta. Esporàdicament les unitats 114 també hi realitzen serveis. Fins l'any 2014 les unitats més habituals a la L6 eren les 111. A primers anys 2000 es va utilitzar una composició d'automotors 400-500 "granota" de 3 cotxes per fer les llançadores Sarrià- Reina Elisenda en hora punta. El temps de trajecte per recórrer tota la línia és de 15 minuts, amb un interval de pas bàsic de 6 minuts. A l'hora punta del matí (de 7:30 a 9h) els serveis de la línia L6 es suspenen entre Sarrià i Plaça Catalunya per deixar lloc al túnel per als trens de les línies S5 i S55, passant un tren a fer un servei L6 únicament com a llançadora entre Sarrià i Reina Elisenda. Durant la tarda (de 17 a 21) s'alternen serveis complets de Reina Elisenda a Plaça Catalunya amb serveis llançadora a Sarrià, ja que es cedeix un solc de cada dos entre Sarrià i Pl.Catalunya per a serveis S55 i S5.
La línia L6 s'inicia a l'estació de Barcelona Pl.Catalunya, habitualment per la via 1, i enfila carrer Balmes amunt cap a l'estació de Provença. Segueix per la Via Augusta cap a Gràcia, Muntaner i Sarrià. A Sarrià deixa a la dreta la línia principal i mitjançant un tram de corba a l'esquerra arriba a Reina Elisenda.


 INCIDÈNCIES A LA LÍNIA L6 (via Twitter oficial FGC)
 HORARIS I INTERVALS DE PAS
LÍNIA L6 Dies feiners Dissabtes i festius
Interval mitjà
Hora punta 4' * -
Bàsic 6' 15'
Hora vall 7-8' -
* servei llançadora Sarrià-Reina Elisenda
Trens diaris
Sentit Reina Elisenda 158 (48 llançadora) 83
Sentit Pl.Catalunya 161 (47 llançadora) 83
Cercador d'horaris web: www.fgc.cat/cat/cercador.asp
Galeria fotogràfica de flickr de la línia Barcelona-Vallès
 

Retorn a línies
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional