Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Barcelona-Vallès > Línies > Línia L7
Horaris dels trens de Catalunya

       

 DESCRIPCIÓ I CARACTERÍSTIQUES DE LA LÍNIA L7
La línia L7 de la línia Barcelona- Vallès dels FGC uneix la plaça Catalunya i l'avinguda Tibidabo de Barcelona per Gràcia. La línia té els seus orígens en el Ferrocarril Sarrià-Barcelona; el tram entre Pl.Catalunya i Gràcia es va posar en servei el 1863 mentre que la línia entre Gràcia i Avinguda Tibidabo va obrir-se el 1954. El 1979 s'integrava la xarxa a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i el 1996 es creava el Metro del Vallès i els serveis a Avinguda Tibidabo passaven a denominar-se línia U7, posteriorment L7, per unificar la nomenclatura amb les línies de metro de Barcelona.
La línia L7 actual té 4,0 km amb un ample de via de 1.435 mm i 7 estacions, totes subterrànies. Disposa de doble via en tot el seu recorregut i electrificació a 1500 V cc. Els trens que cobreixen la línia L7 actualment són  les unitats 114, de manera exclusiva, ja que la línia L7 només admet trens de 3 cotxes. El temps de trajecte per recórrer tota la línia és de 10 minuts. Fins l'any 2014 els trens que cobrien la línia L7 eren les unitats sèrie 111. La línia L7 s'inicia a l'estació de Barcelona Pl.Catalunya, habitualment per la via 4, i enfila carrer Balmes amunt cap a l'estació de Provença. Segueix per la Via Augusta cap a Gràcia, on deixa la línia principal i mitjançant túnels bessons ubicats a cada costat del túnel de Sarrià arriba a la plaça Molina. El tram restant de recorregut segueix pel subsòl el traçat del carrer Balmes, fins arribar a la plaça Kennedy, al costat de l'avinguda del Tibidabo.


 INCIDÈNCIES A LA LÍNIA L7 (via Twitter oficial FGC)
 HORARIS I INTERVALS DE PAS
LÍNIA L7 Dies feiners Dissabtes i festius
Interval de pas mitjà
Hora punta 7,5' 15'
Trens diaris
Sentit Av.Tibidabo 139 (148 dv) 73 (81 ds)
Sentit Pl.Catalunya 138 (146 dv) 73 (81 ds)
Cercador d'horaris web: www.fgc.cat/cat/cercador.asp
Galeria fotogràfica de flickr de la línia Barcelona-Vallès
 

Retorn a línies
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional