Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Barcelona-Vallès > Línies > Línia S1
Horaris dels trens de Catalunya
 

 DESCRIPCIÓ I CARACTERÍSTIQUES DE LA LÍNIA S1
La línia S1 de la línia Barcelona- Vallès dels FGC uneix Barcelona i Terrassa per Sant Cugat i Rubí. La línia té els seus orígens en el Ferrocarril Sarrià-Barcelona en el primer tram urbà, posat en servei el 1863, i en els Ferrocarrils de Catalunya al tram del Vallès, inaugurat entre 1916 i 1919. El 1979 s'integrava la xarxa a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i el 1996 es creava el Metro del Vallès i els serveis a Terrassa passaven a denominar-se línia S1. El juliol de 2015 la línia S1 es prolongava de Terrassa Rambla a Terrassa Nacions Unides. El 9 de desembre de 2022 la línia S1 incrementava els seus serveis, amb trens cada 5 minuts en hora punta, i passant a fer parada a totes les estacions del seu recorregut incloent Sant Gervasi, la Bonanova i les Tres Torres.
La línia S1 actual té 33,2 km amb un ample de via de 1.435 mm i 22 estacions amb parada, 14 de les quals subterrànies (entre Pl.Catalunya i Peu del Funicular, Rubí i entre Terrassa Rambla i Terrassa Nacions Unides). Disposa de doble via en tot el seu recorregut i electrificació a 1500 V cc. Els trens que cobreixen la línia S1 actualment són les unitats 112, 113 i 115, de manera indistinta, que triguen 53 minuts a completar la línia. La línia S1 s'inicia a l'estació de Barcelona Pl.Catalunya, habitualment per les vies 1 i 2, i enfila carrer Balmes amunt cap a l'estació de Provença. Segueix per la Via Augusta cap a Gràcia, Muntaner i Sarrià. A partir de Sarrià els trens surten del túnel urbà i pugen la forta rampa fins a Peu del Funicular, on hi ha el túnel que creua la serra de Collserola. Passat les Planes i ja al Vallès la línia es dirigeix sinuosament cap a Sant Cugat, per la Floresta i Valldoreix. A Sant Cugat deixa a la dreta el ramal de Sabadell i segueix cap a Mira-sol, Hospital General i passa pel costat dels tallers i dipòsit de la línia fins a Rubí, on arriba sota terra. El recorregut surt de nou a la superfície i en traçat molt rectilini puja cap a les Fonts entra al túnel urbà de Terrassa. El tren té parada a Terrassa Rambla, on finalitzava la línia fins l'estiu de 2015, per seguir pels túnels bitub de via única cadascun descrivint una “S” per sota el centre de la ciutat cap a Vallparadís Universitat. La línia segueix cap al nord, amb parada a Terrassa Estació del Nord, on hi ha un intercanviador amb Rodalies, i finalitza trajecte a l'estació de Terrassa Nacions Unides, al barri de Can Roca.


 INCIDÈNCIES A LA LÍNIA S1 (via Twitter oficial FGC)
 HORARIS I INTERVALS DE PAS
LÍNIA S1 Dies feiners Dissabtes i festius
Interval de pas mitjà
Hora punta. 7h30-9h30 (Dl-Dv)
5' 20'
Hora bàsica. 9h30-17h (Dl-Dj), 9h30-15h (Dv) 10'
Hora reforçada. 17h-20h (Dl-Dj), 15h-20h (Dv) 8,5'
Trens diaris
Sentit Terrassa 118 (123 dv) 52 (55 ds)
Sentit Barcelona 116 (121 dv) 51 (54 ds)
Cercador d'horaris web: www.fgc.cat/cat/cercador.asp
 
 
 
Galeria fotogràfica de flickr de la línia Barcelona-Vallès
 

Retorn a línies
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional