Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Barcelona-Vallès > Línies > Línia S2
Horaris dels trens de Catalunya
       

 DESCRIPCIÓ I CARACTERÍSTIQUES DE LA LÍNIA S2
La línia S2 de la línia Barcelona- Vallès dels FGC uneix Barcelona i Sabadell per Sant Cugat i Universitat Autònoma. La línia té els seus orígens en el Ferrocarril Sarrià -Barcelona en el primer tram urbà, posat en servei el 1863, i en els Ferrocarrils de Catalunya al tram del Vallès, inaugurat entre 1916 i 1925. El 1979 s' integrava la xarxa a Ferrocarrils de la Generalitat i el 1996 es creava el Metro del Vallès i els serveis a Terrassa passaven a denominar-se línia S1.
La línia S2 actual té 29,46 km amb un ample de via de 1.435 mm i 18 estacions amb parada (3 sense parada), 7 de les quals subterrànies (entre Pl.Catalunya i Peu del Funicular i Sabadell Rambla). Disposa de doble via en tot el seu recorregut, excepte el tram de la variant provisional per les obres de Sabadell Estació i el túnel posterior fins a Sabadell Rambla, amb electrificació a 1500 V cc. Els trens que cobreixen la línia S2 actualment són les unitats 112 i 113, de manera indistinta, que triguen 42 minuts a completar la línia.
La línia S2 s' inicia a l'estació de Barcelona Pl.Catalunya,  habitualment per la via 3, i enfila carrer Balmes amunt cap a l'estació de Provença. Segueix per la Via Augusta cap a Muntaner i Sarrià. A partir de Sarrià els trens surten del túnel urbà i enfilen la forta rampa fins a Peu del Funicular, on hi ha el túnel que creua la serra de Collserola. Passat les Planes i ja al Vallès la línia es dirigeix sinuosament cap a Sant Cugat, per la Floresta i Valldoreix. A Sant Cugat deixa a l'esquerra la línia de Terrassa i segueix cap a la nova estació de Volpelleres, Sant Joan i Bellaterra. A continuació baixa pel tram inicialment construït com a ramal fins a Universitat Autònoma, per seguir cap a Sant Quirze, retrobant abans el traçat originari de 1922. El trajecte segueix cap a Sabadell Estació, on hi ha les obres en marxa de connexió amb el nou perllongament fins a Ca n'Oriac, i acaba al túnel urbà fins a Sabadell Rambla.


 INCIDÈNCIES A LA LÍNIA S2 (via Twitter oficial FGC)
 HORARIS I INTERVALS DE PAS
LÍNIA S2 Dies feiners Dissabtes i festius
Interval mitjà
Hora punta 10' -
Bàsic 12' 20'
Hora vall 15' -
Trens diaris
Sentit Sabadell 83 55
Sentit Barcelona 81 53
Taula horària completa de la línia S2 dies lectius (pdf)
Taula horària completa de la línia S2 dies no lectius (pdf)
Taula horària completa de la línia S2 mes d'agost (pdf)

Cercador d'horaris web: www.fgc.cat/cat/cercador.asp
Galeria fotogràfica de flickr de la línia Barcelona-Vallès
 

Retorn a línies
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional