Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Barcelona-Vallès > Línies > Línia S2
Horaris dels trens de Catalunya

 DESCRIPCIÓ I CARACTERÍSTIQUES DE LA LÍNIA S2
La línia S2 de la línia Barcelona- Vallès dels FGC uneix Barcelona i Sabadell per Sant Cugat i Universitat Autònoma. La línia té els seus orígens en el Ferrocarril Sarrià -Barcelona en el primer tram urbà, posat en servei el 1863, i en els Ferrocarrils de Catalunya al tram del Vallès, inaugurat entre 1916 i 1925. El 1979 s' integrava la xarxa a Ferrocarrils de la Generalitat i el 1996 es creava el Metro del Vallès i els serveis a Sabadell passaven a denominar-se línia S2. El 13 de setembre de 2016 la línia S2 passava a circular per l'estació subterrània de Can Feu | Gràcia i el nou traçat fins a Sabadell Plaça Major. El 20 de juliol de 2017 la línia es prolongava fins a Sabadell Parc del Nord. El 9 de desembre de 2022 la línia S2 incrementava els seus serveis, amb trens cada 5 minuts en hora punta, i passant a fer parada a totes les estacions del seu recorregut incloent Sant Gervasi, la Bonanova i les Tres Torres.
La línia S2 actual té 33,00 km amb un ample de via de 1.435 mm i 24 estacions amb parada, 14 de les quals subterrànies (entre Pl.Catalunya i Peu del Funicular i entre Can Feu | Gràcia i Sabadell Parc del Nord). Disposa de doble via en tot el seu recorregut, amb electrificació a 1500 V cc. Els trens que cobreixen la línia S2 actualment són les unitats 112, 113 i 115, de manera indistinta, que triguen 54 minuts a completar la línia.
La línia S2 s'inicia a l'estació de Barcelona Pl.Catalunya, habitualment per les vies 1 i 2, i enfila carrer Balmes amunt cap a l'estació de Provença. Segueix per la Via Augusta cap a Gràcia, Muntaner i Sarrià. A partir de Sarrià els trens surten del túnel urbà i enfilen la forta rampa fins a Peu del Funicular, on hi ha el túnel que creua la serra de Collserola. Passat les Planes i ja al Vallès la línia es dirigeix sinuosament cap a Sant Cugat, per la Floresta i Valldoreix. A Sant Cugat deixa a l'esquerra la línia de Terrassa i segueix cap a la nova estació de Volpelleres, Sant Joan i Bellaterra. A continuació baixa pel tram inicialment construït com a ramal fins a Universitat Autònoma, per seguir cap a Sant Quirze, retrobant abans el traçat originari de 1922. El trajecte segueix cap a Sabadell, entrant al túnel urbà per passar per Can Feu | Gràcia i enfilar els túnels bitub descrivint una llarga corba a l'esquerra fins a Sabadell Plaça Major, on finalitzava la línia entre l’estiu de 2016 i 2017; anteriorment ho feia a l’antiga estació de Sabadell Rambla. La línia segueix cap al nord de la ciutat, passant per La Creu Alta, l’intercanviador de Sabadell Nord i finalitza a Sabadell Parc del Nord.


 INCIDÈNCIES A LA LÍNIA S2 (via Twitter oficial FGC)
 HORARIS I INTERVALS DE PAS
LÍNIA S2 Dies feiners Dissabtes i festius
Interval de pas mitjà
Hora punta. 7h30-9h30 (Dl-Dv) 5' 20'
Hora bàsica. 9h30-17h (Dl-Dj), 9h30-15h (Dv) 10'
Hora reforçada. 17h-20h (Dl-Dj), 15h-20h (Dv) 8,5'
Trens diaris
Sentit Sabadell 118 (124 dv) 51 (55 ds)
Sentit Barcelona 116 (121 dv) 50 (54 ds)
Cercador d'horaris web: www.fgc.cat/cat/cercador.asp
 
 
 
Galeria fotogràfica de flickr de la línia Barcelona-Vallès
 

Retorn a línies
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional