Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Barcelona-Vallès > Projectes i futur > Nova estació polígon industrial La Llana (Rubí)
Horaris dels trens de Catalunya
 Línia Barcelona-Vallès - Projectes i futur
 Nova estació polígon industrial La Llana (Rubí)

Es troba en curs l'estudi informatiu de construcció d'una nova estació entre Rubí i Les Fonts, al polígon industrial de La Llana. La nova estació s’ubicaria al carrer del Castell i a 1.749 m de la de Rubí i a 3,4 km de Les Fonts, amb una doble funció. D’una banda evitar que els residents dels barris pròxims a la Llana i els de les Urbanitzacions del nord-oest de la ciutat travessin la ciutat en vehicle privat per accedir a l’estació actual i, per una altra banda, dotar de centralitat una part de la ciutat que guanyarà en protagonisme amb el nou procés d’ordenació i reurbanització de Rubí amb l’aprovació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM).
Un estudi encarregat per l’Ajuntament de Rubí i lliurat a la Generalitat a finals de l’any 2007 evidenciava els beneficis de la implantació d’aquesta segona estació en xifres, tant pel que fa l’augment de la cobertura territorial i els trànsits dels passatgers com pel que fa la millora de la qualitat del servei, la reducció d’impactes urbanístics i la millora de la qualitat ambiental. Així, segons aquest estudi, la construcció de la segona estació suposaria que més d’un terç dels ciutadans de Rubí tindrien el servei de ferrocarrils a menys de 10 minuts a peu. L’estudi també apunta com a avantatges de la construcció de la nova estació la descongestió dels aparcaments del Rubí+D i voltants donat que els residents a les urbanitzacions que deixen el vehicle per agafar el tren utilitzarien la nova estació.
S'estima que 9.000 usuaris farien servir la nova instal·lació, dos terços dels quals actualment agafen el tren a Rubí.


 Retorn a projectes i futur
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional