Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Barcelona-Vallès > Projectes i futur > Perllongament L6 Reina Elisenda-Finestrelles
Horaris dels trens de Catalunya
 Línia Barcelona-Vallès - Projectes i futur
 Perllongament L6 Reina Elisenda-Finestrelles

Es va realitzar l'estudi informatiu del perllongament de la línia L6 de Reina Elisenda fins a l'intercanviador de Finestrelles-Sant Joan de Déu, on enllaçaria amb el futur perllongament de la L3 de Zona Universitària a Sant Feliu de Llobregat. L’actuació permetrà connectar el centre de Barcelona amb aquest hospital amb transport públic per tal de millorar l’accessibilitat d’aquest centre sanitari, així com als centres formatius, escoles i universitats properes. Es preveu que doni servei a prop de 12.700 viatgers al dia. L’actuació suposarà una inversió de 217 MEUR i comptarà amb un període d’execució d’uns 4 anys aproximadament. L’obra és compatible amb un possible desdoblament de la línia en el futur, per tal de millorar les freqüències de pas.

2,6 km i 3 noves estacions

L’alternativa considerada més adient preveu la construcció d’un nou tram de línia d’uns 2,6 quilòmetres de longitud entre l’actual estació de Reina Elisenda i l’hospital de Sant Joan de Déu, ubicat al municipi d’Esplugues de Llobregat, amb 3 noves estacions.
El traçat del nou tram de l’L6 s’inicia a Reina Elisenda i continua en direcció sud-oest, pel carrer del Bisbe Català, al costat del monestir de Pedralbes. Des d’aquí continua per l’avinguda d’Esplugues i, més endavant, discorre en paral·lel a la Ronda de Dalt i la carretera d’Esplugues, fins a l’avinguda dels Països catalans, on enllaçarà amb el futur perllongament de l’L3. L’actuació, que s’executarà amb una tuneladora de 10,4 metres de diàmetre exterior, comprèn la construcció d’un únic túnel amb doble via, excepte en el tram corresponent a les estacions, que disposaran d’una única andana amb via única. El túnel s’iniciarà a la futura estació de Finestrelles – Sant Joan de Déu i s’aprofitarà el tram de túnel corresponent a la cua de maniobres existent a l’estació de Reina Elisenda, d’uns 160 metres de longitud.

L’actuació comprèn la construcció entre pantalles de 3 noves estacions, amb una única andana de 60 metres de longitud cadascuna:

- Finestrelles – Sant Joan de Déu: es configura com un nou intercanviador entre els FGC i Metro, un cop es construeixi el futur perllongament de l’L3 des de Zona Universitària fins al centre urbà de Sant Feliu de Llobregat. L’estació d’FGC se situarà a 30 metres de profunditat. Connectarà amb l’estació de l’L3 de Metro mitjançant escales fixes, mecàniques i ascensors. La sortida a l’exterior es resol amb la construcció d’una nova passarel·la que enllaçarà de manera directa amb l’hospital, per tal de superar els eixos viaris existents en aquest punt. En aquesta zona, s’ubicarà també el pou d’atac d’entrada de la tuneladora que ha de perforar tot el tram. Finalment, en aquest punt es construirà una nova cua de maniobres de l’L6, amb dues vies de 200 metres de longitud i capacitat per a l’estacionament de fins a 6 trens. (simulació superior)

- Universitats: se situarà a l’entorn de la zona universitària del Campus Nord, entre l’avinguda d’Esplugues i el carrer del Gran Capità. Es projecta amb una estructura circular a 47 metres de profunditat. Disposarà de 3 accessos, dos dels quals se situaran a l’avinguda d’Esplugues i l’altre al carrer del Gran Capità. (simulació inferior)

- Monestir de Pedralbes: s’ubicarà a 22 metres de profunditat, a sota de la Plaça de Pedralbes, on se situarà també el pou de sortida de la tuneladora, a l’altura del carrer del Bisbe Català. Disposarà d’un únic accés.
Imatge virtual Finestrelles
Imatge virtual Universitats


 Retorn a projectes i futur
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional