Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Barcelona-Vallès > Projectes i futur > Perllongament Sabadell-Castellar del Vallès
Horaris dels trens de Catalunya
 Línia Barcelona-Vallès - Projectes i futur
 Perllongament Sabadell-Castellar del Vallès

Actualment, s'està executant el perllongament de la línia del Vallès d’FGC per a apropar el servei ferroviari a l’interior de Sabadell, amb una inversió global prevista de 400 MEUR. L’actuació comprèn la creació d’un nou tram de línia de prop de 4,4 quilòmetres, amb 4 noves estacions (Ca n’Oriac, Plaça d’Espanya, Eix Macià i Plaça Major), i la reforma i soterrament de l’estació existent de Sabadell-Estació Amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats de mobilitat detectades a la comarca, i millorar l’accessibilitat al transport públic, s'ha impulsat el perllongament de la línia del Vallès fins a Castellar del Vallès. L’actuació comportarà una millora substancial en les comunicacions entre aquest municipi i el centre de Barcelona, i servirà també per a potenciar els desplaçaments amb transport públic en l’àmbit més local i comarcal. S'ha elaborat l’estudi informatiu que concreta les diferents alternatives per a la construcció del nou tram de línia fins a Castellar del Vallès.

4,5 km nous de línia

L’alternativa considerada com a més adient preveu un nou tram de 4,5 quilòmetres de línia i 2 noves estacions, amb una inversió d’uns 320 MEUR.
El traçat discorre majoritàriament soterrat, llevat d’un tram d’uns 700 metres, amb solucions en viaducte i a cel obert, per a creuar el riu Ripoll i el torrent de Can Bages.
Així, des de la zona destinada a les cotxeres de Ca n’Oriac del perllongament d’FGC de Sabadell, el nou tram passa pel carrer de Prada i continua en corba pel costat oest de Can Déu, creua la carretera B-124 i segueix en paral·lel a aquesta via pel seu costat est, fins a arribar en línia recta a la plaça de la Fàbrica Nova de Castellar del Vallès, a prop del nucli antic del municipi.

2 noves estacions

El tram de nova construcció inclou dues noves estacions per donar servei en total a prop de 9.300 persones diàriament i arribar a l’àrea industrial i al centre urbà de Castellar del Vallès. Així, les noves estacions s’ubicaran a:

- Polígon industrial Pla de Bruguera: es construirà una estació a prop del carrer del Bages adaptada a persones amb mobilitat reduïda. Així, disposarà de dos ascensors a l’exterior, així com escales fixes i mecàniques per a comunicar amb el vestíbul soterrat. L’accés a l’andana es farà també mitjançant ascensors i escales mecàniques i fixes. Donarà servei a més de 1.200 persones diàriament, sobretot treballadors d’aquesta àrea industrial.

- Plaça de la Fàbrica Nova: es crearà una nova estació ubicada a uns 500 metres del casc antic del municipi. Disposarà d’un accés amb ascensor, escales mecàniques i fixes que connectaran amb el vestíbul soterrat. L’enllaç amb les andanes també es farà mitjançant ascensors, escales mecàniques i fixes. La seva ubicació al centre del municipi permetrà donar servei a més viatgers, uns 8.100 al dia, aproximadament.


 Retorn a projectes i futur
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional