PÓgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Cremallera i Funiculars de Montserrat > Trašat > Del tram de doble via al t˙nel dels Ap˛stols
Horaris dels trens de Catalunya
  Trašat
 Del tram doble via al t˙nel dels Ap˛stols
Passat el tram de doble va la lÝnia segueix sempre adaptant-se al relleu de la muntanya i vorejant-la, amb la paret a la dreta de la via i la vall a l'esquerra. En alguns trams aprofita l'espai constru´t el 1892 per l'antiga lÝnia ferroviÓria i fins i tot encara s'aprecia el sobreample d'alguns murs, ja que el tram de doble via es prolongava fins a la zona dels Degotalls. Justament aquest punt ha patit diverses esllavissades des de la inauguraciˇ del nou Cremallera, que fins i tot van interrompre les circulacions durant un temps. El recorregut en tot aquest tram gairebÚ no tÚ cap tram recte, enfilant un seguit de llargues corbes a la dreta i a l'esquerra, sempre amb rampa d'ascens cap al Monestir. Abans del t˙nels dels Ap˛stols hi ha una recta protegida per xarxes antiesllavissades, denominador com˙ a la major part del Cremallera. El t˙nel dels Ap˛stols Ús el mÚs llarg de la lÝnia i amb 210 metres precedeix l'entrada a la vall de Montserrat. Descriu una corba a la dreta i va ser perforat a la roca el 1892 en condicions molt dures. TÚ una passera lateral de 0,6 metres d'amplada i estÓ ilĚluminat.

FOTOS
Bernat BorrÓs - prohibida la reproducciˇ de les fotos sense el permÝs de l'autor
Final del tram de doble via actual (juny 2012) Tren entrant a la secciˇ superior de la lÝnia del Cremallera (agost 2013) Una doble composiciˇ de trens cremallera amb els darrers rajos de sol de la tarda abans de quedar ocultats per l'ombra de Montserrat (agost 2013) Tren molt a prop de l'inici de la doble via per la part superior (agost 2003)

Vista d'ocell d'un tren des de la carretera de Montserrat (agost 2013)  El tren circulant per un tram on antigament hi havia doble via, tal com es pot veure per l'amplada de la plataforma (agost 2013) Les xarxes protectores sˇn una constant en el recorregut del Cremallera (agost 2003) Recorregut sinuˇs entre el tram de doble via i Montserrat (agost 2013)

Mentre un tren puja cap al Monestir en primer pla al fons un altre baixa cap a Monistrol (juny 2006) Doble composicio de trens cremallera amb el mur de contenciˇ ja constru´t de l'antic cremallera (juny 2013) Dos trens acoblats circulant cap a Montserrat, amb la poblaciˇ de Monistrol al fons (agost 2013) Zona dels Degotalls, amb el reforš per prevenir esllavissades. Antigament la doble via finalitzava en aquest punt (juny 2012)

L'AM1 en una corba del recorregut amb un mur reforšat (juny 2013)  Automotor AM i xarxes de protecciˇ (agost 2003) Vista de bona part del tram superior del recorregut del Cremallera (juny 2013)  La paret quasi vertical de la muntanya de Montserrat acompanya bona part del recorregut del tren (abril 2008)

Darrera doble corba del trajecte abans del t˙nel dels Ap˛stols (juny 2012)  Dos automotors circulant per un tram ja forša proper al t˙nel dels Ap˛stols (agost 2003) Dos trens acoblats a punt d'arribar al tram mÚs rectilini just abans del t˙nel dels Ap˛stols (agost 2003) Boca costat vall del t˙nel dels Ap˛stols (juny 2013)

  A Monistrol
 De pont antic PN a tram doble via
A Montserrat  
De t˙nel Ap˛stols a Montserrat
PÓgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT:IMPORTANT: No es permet l'˙s p˙blic (webs, premsa, etc) ni l'˙s lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari Ús Bernat BorrÓs 
trenscat.cat Ús una pÓgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional