Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Cremallera i Funiculars de Montserrat > Traçat > Del túnel dels Apòstols a Montserrat
Horaris dels trens de Catalunya
  Traçat
 Del túnel dels Apòstols a Montserrat
A la sortida del túnel dels Apòstols ja s'entra a la vall de Montserrat, circulant sempre en una rampa destacable entre el camí de la Santa Cova i la paret de la muntanya. La línia passa pel costat de l'estació superior de l'Aeri de Montserrat i de seguida inicia una nova variant recpte el traçat de 1892. En aquest punt el recorregut passa per un nou pont que serveix per salvar el torrent de Santa Maria i també per accedir a l'estació subterrània de Montserrat. El pont fa 73 metres de llarg i és d'amplada variable ja que passa d'una via a dues, perquè en ell hi ha l'agulla d'entrada a l'estació de Montserrat. Té una passerra lateral de 0,6 metres i a més a més, també hi passa el camí que porta a l'estació de l'Aeri i a la Santa Cova. El recorregut del Cremallera finalitza a l'estació subterrània de Montserrat (PK 5,2).

FOTOS
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Des del túnel dels Apòstols ja s'albira la vall de Montserrat (juny 2012) Cremallera sortint del túnel dels Apòstols i fent el darrer tram del seu recorregut (juny 2004) Boca costat muntanya del túnel dels Apòstols vista des d'un tren (juny 2013) Vista del monestir de Montserrat, la muntanya i el tren cremallera (juny 2004)

Vista general del complex de Montserrat, amb la passarel·la de vianants, l'estació de l'Aeri i els darrers metres d'ascensió del tren (juny 2013) El tren passa just pel costat de l'estació superior de l'Aeri de Montserrat (juny 2013)  L'AM4 i estació de l'Aeri (juny 2004)  Tren cremallera al pont de Santa Maria, que precedeix l'entrada a l'estació subterrània de Montserrat (juny 2013)

 
Una doble composició d'automotors Stadler a punt d'entrar a l'estació de Montserrat (juny 2012)  Tren sortint de Montserrat i passant pel pont de Santa Maria (juny 2013)  El tren i el Monestir (juny 2004) L'AM1, El Cavall Bernat, iniciant el seu trajecte de Montserrat a Monistrol (juny 2004)

Tren entrant per la via 2 de Montserrat al pont de Santa Maria (juny 2004)  Tren al pont de Santa Maria amb un espectacular paisatge de fons (juny 2006)  L'AM5 a punt d'entrar a l'estació subterrània de Montserrat (juny 2013)  Estació subterrània de Montserrat (juny 2013) 

  A Monistrol
 De tram doble via a túnel Apòstols
 
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT:IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional