Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Cremallera i Funiculars de Montserrat > Trens > Locomotora elèctrica E4
Horaris dels trens de Catalunya
 Locomotora elèctrica E4

 
E4 Ramon Albó

Les locomotores elèctriques E1 a E4 es van fabricar per a Núria l'any 1930, en la seva part mecànica per S.L.M. (amb números de fàbrica 3.368-3.771) i en la seva part mecànica per B.B.C. (números de fàbrica 2.969-2.972). Van ser enviades durant el mes d'agost de 1930 per ferrocarril des de Munchestein (Suïssa) fins a Ribes de Freser i el 15 de gener de 1931 arribava la primera unitat a Núria. Aquestes locomotores tenen tres eixos acoblats mitjançant bieles a dos altres de falsos; aquests darrers estan dotats, a més, de dentat de cremallera en la seva part inferior. Els dos motors van acoblats en sèrie i transmeten la seva força a un eix intermedi mitjançant rodes dentades. Mentre que els dos eixos existents per a la marxa en cremallera estan en constant accionament, els tres eixos acoblats que permeten la tracció en adherència s'han d'acoblar als motors mitjançant engranatges moguts per aire comprimit. Només tenen una cabina de comandament, que està ubicada al costat Ribes, de manera que el maquinista està al costat esquerre segons la pujada i l'ajudant del maquinista al costat dret. La resta de l'espai interior està ocupat pels motors i l'equip elèctric. Disposa de quatre classes de frens, un d'elèctric, dos de mecànics i un de seguretat. Aquest tipus de locomotores tenen motors de recuperació d'energia, és a dir, que a la baixada els motors de tracció treballen com a generadors, tornen el corrent a la línia aèria, de manera que admeten la possibilitat d'alimentar d'energia un tren que pugi en sentit contrari. A finals dels anys vuitanta, FGC va modernitzar les locomotores elèctriques de la sèrie E-1 a E-4 dotant-les d'una cabina de conducció més comfortable, amb un pupitre de comandaments modern, així com una millor visibilitat entre la cabina i la sala de motors, que també va ser modificada. També es van implementar diverses mesures de seguretat adicionals. La locomotora E4 a principis de l'any 2003 va arribar al Cremallera de Montserrat per ajudar en les obres i es va estar a la línia fins l'any 2006, quan la locomotora va retornar a la línia del Cremallera de Núria, on es manté en estat de funcionament.

CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES
Ample de via 1.000 mm
 Tipus 0-3-0
Diàmetre de rodes 712 mm
Tensió 1.500 V
Potència 360 CV
Esforç de tracció 9.580 kg
Pes 22.800 kg
Pes remolcable màxim 37.500 kg
Longitud 6.875 mm
Constructor S.L.M.
Velocitats màximes 30 km/h en adherència i 13 km/h en cremallera
Any de construcció 1930 (modernitzades a finals dels anys 80 del S.XX)

FOTOS
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
La E4 a Monistrol-Vila (març 2003) La E4 i el vagó plataforma baixant cap a Monistrol a prop del túnel de l'Àngel (abril 2003) La E4, amb el color verd unificat del Cremallera de Montserrat, a Monistrol-Vila (maig 2003) La E4 maniobrant a Monistrol (maig 2003)

Tornar a Trens
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT:IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional