Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Lleida-La Pobla > Estacions > Palau de Noguera
Horaris dels trens de Catalunya
   
estació amb parada facultativa
 
Adaptada a persones amb mobilitat reduïda
pròxims trens
 
L'estació de Palau de Noguera (PK 73,270) va inaugurar-se l'any 1950 amb l'obertura del tram entre Cellers i Tremp. El baixador, denominat originalment Palau-Puigcercós, està situat al terme municipal de Talarn però proper al nucli de Palau de Noguera. L'estació d'origen s'ubicava entre els nuclis de Palau i Puigcercós i tenia tres vies, la general, una desviada a l'esquerra i una via morta a la dreta, connectada pel costat la Pobla. Hi havia una andana a l'esquerra de la via general, que també donava servei a la via desviada i una segona andana a la dreta de la via general. En aquesta andana s'hi ubicava l'edifici de viatgers, de dimensions considerables, de dues plantes. La via morta donava servei a un moll de mercaderies cobert. L'any 2001 es va traslladar l'estació uns centenars de metres al nord i les antigues vies de l'estació es van desmantellar. L'edifici de viatgers, les andanes, el moll de mercaderies i antics habitatges es van preservar, acollint l'edifici de viatgers actualment l'Escola Agrària del Pallars.
L'estació actual de Palau de Noguera té una sola via amb andana a l'esquerra (mirant direcció La Pobla). L'andana disposa d'una marquesina-refugi estàndard amb bancs per tal d'aixoplugar els viatgers de les inclemències meteorològiques i d'un punt d'informació unificat dotat d'intèrfon amb el centre de control de la línia. Actualment aquest baixador és una parada facultativa, que cal sol·licitar per tal que el tren hi pari utilitzant el botó corresponent al punt d'informació, que encén un llum i adverteix al maquinista que cal aturar-se o bé a bord del tren per baixar-hi.
 
Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Vista general del baixador de Palau de Noguera (juliol 2016) Banderola de FGC amb el nom de l'estació (juliol 2016) Extrem de l'andana del baixador, costat la Pobla (juliol 2016) Rètol unificat amb el nom de l'estació de Palau de Noguera (juliol 2016)

Marquesina i punt d'informació unificat (juliol 2016) Detall del punt d'informació unificat amb interfonia i botó per a sol·licitar la parada del tren, en tractar-se d'una estació amb parada facultativa, dos dies abans d'iniciar els nous serveis (juliol 2016) Extrem de l'andana del baixador, costat Lleida (juliol 2016) Rètol de Palau de Noguera sota la marquesina per a aixoplugar els viatgers (juliol 2016)

Penúltim dia de circulació de trens de renfe per la línia, amb l'Atòmic 592.201 arribant al baixador de Palau de Noguera pel costat la Pobla (juliol 2016) L'atòmic dièsel de renfe de 2 cotxes passa pel baixador de Palau de Noguera sense parar, en no haver-hi ningú per a pujar-hi (juliol 2016) El tren dièsel 592-201 "Atòmic" surt de Palau de Noguera cap a Guàrdia de Tremp, Balaguer i Lleida (juliol 2016) L'aleshores únic tren del dia entre La Pobla i Balaguer circulant per una via en molt bones condicions (juliol 2016)

El punt d'informació disposa d'un llum a la part superior que indica al maquinista si algú ha sol·licitat la parada del tren (juliol 2016) Vista general de la via i andana des del costat la Pobla (juliol 2016) L'accés al baixador de Palau de Noguera es fa per un camí de terra pel mig del camp (juliol 2016) Vista del baixador i el seu entorn, on destaca el nucli de Palau de Noguera al fons (juliol 2016)

Edifici i andanes de l'antic baixador de Palau-Puigcercós (juny 2009)  Via i andana del nou baixador de Palau de Noguera-Talarn (juny 2009)  Accés a l'andana (abril 2006)  Arribant al baixador pel costat La Pobla (abril 2006) 

Avís de FGC sobre la interrupció del servei a la línia (abril 2006)  Via renovada i l'andana del baixador de Palau de Noguera (abril 2006)  L'antic edifici de viatgers de Palau de Noguera-Puigcercós actualment està destinat a altres usos (octubre 2004)  Sortida del baixador, direcció Tremp i La Pobla de Segur (octubre 2004) 

   
El nou baixador es troba desplaçat direcció Tremp (octubre 2004)  Andana alta i marquesina estandaritzada a la línia (octubre 2004)     

 direcció Lleida
Guàrdia de Tremp
direcció La Pobla de Segur
Tremp
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional